InfractionalLocal

Ţigări și băuturi alcoolice de contrabandă, cu destinaţia Franța, confiscate la Rădăuți Prut

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut a descoperit la controlul de frontieră, în bagajele transportate în Franța de un șofer de autocar, 6.840 de țigarete și 420 litri de băuturi alcoolice (băuturi spirtoase și vin), cu timbru de acciză Republica Moldova. Bunurile accizabile descoperite au fost confiscate, iar transportatorul amendat.

În ziua de 9 martie a.c, în jurul orei 02.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut /I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un autocar cu destinația Franța, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 40 de ani.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele transportate, cantitatea de 6.840 ţigarete (342 pachete), de diferite mărci, și cantitatea de 420 litri de băuturi alcoolice (băuturi spirtoase și vin) cu timbru de acciză Republica Moldova,
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 7.763 de lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page