Local

„Parada plăcintelor” la Șezătoarea Strămoșilor de la Stăuceni la cea de a XX-a ediție – FOTO&VIDEO

Sâmbătă seară, la Stăuceni, s-a consumat o nouă ediție a unei manifestări devenite tradiție.  ,,Șezătoarea Strămoșilor – Festivalul plăcintelor”  a strâns laolaltă zeci de stăuceneni care s-au bucurat împreună, alături de primarul Cozmin Epuraș.

Gospodinele respectate, din satele comunei Stăuceni, s-au întrecut în prepararea bucatelor alese care au decorat mesele din Sala Sporturilor. Plăcinte cu brânză, mucenici, sărmăluțe în foi de viță, fripturi de tot felul, dar și,rulade , salate, prăjituri, toate au fost etalate cu mândrie de femeile comunei.

După binecuvântarea preoților din Stăuceni, cei prezenți au degustat bunătățile care au mers ca unse cu o țuică învechită și un vin din pivnițele gospodarilor comunei. Spectacolul a fost susţinut de Ansamblului „Muguri de fluier”i, Fanfara de la Calafindești și membrii formației Elegance Botoșani.

Au fost prezenți la „Șezătoarea Strămoșilor – Festivalului Plăcintelor” și președintele PSD – Doina Federovici, prefectul județului Botoșani – Sorin Cornilă, noul președintele al PNL Botoșani, Valeriu Iftime, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean, Bogdan Suruciuc, senatorul Lucian Trufin, dar și primari din județ.

 

 

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page