Important

Teapa BINGO METROPOLIS: mii de oameni inselati!

Show-ul difuzat de Antena 1 a fost anulat in urma cu cinci saptamini. De atunci, nici un participant nu si-a primit banii inapoi, desi au existat promisiuni.

Desi au trecut cinci saptamani de la anularea licentei si a transmiterii show-ului la televizor, SC Phoenix Games SRL, firma care organiza Super Bingo Metropolis transmis de Antena 1, nu a dat inapoi nici un ban jucatorilor care au cumparat bilete la acest joc.

Mai multi jucatori si vanzatori de bilete la Super Bingo Metropolis au sunat in ultimele saptamani la redactia “Evenimentul zilei” pentru a reclama faptul ca nu au primit niciun ban inapoi de la organizatorii jocului.
Jucatorii ne-au spus ca distribuitorii de la care au cumparat bilete nu stiu ce sa le raspunda cand ii intreaba cand isi vor primii banii inapoi pe tichetele pe care nu au mai putut sa le joace. La randul lor, vanzatorii de bilete ne-au explicat ca superiorii lor nu le-au dat niciun raspuns.

“Oamenii ne sar in cap”

Un vanzator din Sibiu spune ca situatia tinde sa degenereze. “Mi-e rusine sa mai ies din casa. Ma intalnesc pe strada cu lumea care a cumparat bilete de la mine si nu stiu ce sa le zic oamenilor. Imi bat obrazul, dar eu nu vad ce vina am. Deja oamenii au inceput sa ne sara in cap”, afirma distribuitorul din Sibiu.

Un altul, din Pitesti, ne-a declarat ca “aici sunt oameni care au jucat milioane bune de lei, au cumparat tocuri intregi de bilete si eu nu stiu ce sa le spun, daca isi vor mai primi banii inapoi sau nu”.

“La jumatatea lui februarie, noi, ca vanzatori, am luat ultima leafa, cea aferenta lunii ianuarie. De atunci, nu am mai primit niciun ban. Pe 21 februarie, ne-au bagat pe toti in preaviz, pana pe 12 martie. Nici pana acum nu am primit banii pentru preaviz, nici banii pentru biletele jucatorilor. Ma suna clientii toata ziua si imi cer socoteala”, ne-a povestit un distribuitor din Craiova. El a adaugat ca, in toata tara, sunt in jur de 3.000 – 3.500 de distribuitori, care, la randul lor, fiecare are sute de clienti care nu si-au primit banii pe biletele jucate.

Distribuitorii chestionati au spus ca fiecare incasa saptamanal, de la jucatori, intre 2.500 si 3.000 de lei. Daca inmultim aceste cifra cu numarul total de distribuitori, rezulta incasari de aproximativ 9 – 10,5 milioane de lei, adica in jur de 2,4 milioane de euro saptamanal.

INSOLVENTA

Patronii recunosc ca nu au dat niciun ban jucatorilor. Firma are o datorie de 1, 2 milioane de euro la stat

Petru Rus, unul dintre cei doi patroni ai firmei care organiza Super Bingo Metropolis, a recunoscut, intr-o declaratie pentru “Evenimentul zilei”, ca nu a dat jucatorilor niciun ban inapoi.

“Noi am depus contestatie la decizia luata de catre Comisia jocurilor de noroc a Ministerului de Finante. Pana nu primim un raspuns la aceasta decizie, nu platim niciun ban. In cazul in care raspunsul e favorabil, vom relua jocul. Daca decizia e defavorabila, o vom pune in practica”, a precizat, pentru EVZ, Petre Rus.

Jucatorii au sanse mici sa-si recupereze banii

“Aceasta firma se afla in insolventa. Primii care isi vor primii banii sunt angajatii, apoi bugetul statului, fata de care aceasta firma are o datorie de peste 1,2 milioane de euro. Bunurile firmei care pot fi executate sunt o masina si o urna, ambele in valoare de 23.000 de euro. Asa ca, din acesti bani, nu cred ca se pot plati nici macar salariile restante catre angajati. Fiscul s-ar putea indrepta impotriva actionarilor, pentru a recupera aceste datorii”, ne-a explicat un reprezentant al Fiscului.

 

 

ziaruldeiasi.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page