Important

SPORT | Cristi Borcea, operat la inimă de urgenţă

Răpus de stres, preşedintele executiv al lui Dinamo a fost supus joi noapte unei intervenţii chirurgicale pe cord.

Supărările şi stresul l-au adus la cuţit pe Cristi Borcea! Oficialul dinamovist a fost supus de urgenţă unei intervenţii chirurgicale pe cord, în noaptea de joi spre vineri. Surse din anturajul dinamovistului au dezvăluit pentru Click! că operaţia a fost efectuată la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Fotbalul l-a băgat în spital pe Cristi Borcea. Evenimentele din ultimul timp, care au culminat cu cererea procurorilor de a-l aresta ca urmare a implicării sale din “Dosarul transferurilor”, în care este acuzat de evaziune fiscală, i-au “pus capac” dinamovistului.

Aflat luni bune în SUA, alături de soţia însărcinată, seful “câinilor” s-a plâns de probleme cardiace. A preferat să le “trateze” cu medicamente, sperând că nu va fi nevoie să ajungă la “cuţit”. Din păcate pentru el, de ce i-a fost frică, n-a scăpat!

A revenit în ţară, la jumătatea lunii ianuarie, împreună cu Alina, pentru a fi cât mai aproape de club şi pentru a pune la punct detaliile unor afaceri, însă, în ultimele zile nu s-a simţit deloc bine.

Din contră! Starea lui fizică s-a agravat şi a fost nevoie de o vizită la doctor. Iar joi noaptea a fost operat. “Rezultatul investigaţiilor medicale n-a fost deloc unul îmbucurător! I s-a spus că singura soluţie este o intervenţie chirurgicală. Aşa că Borcea a fost operat de urgenţă, la Bucureşti”, ne-a spus o sursă bine informată. Intervenţia chirurgicală în sine n-a fost una extrem de complicată: i-au fost aplicate două stenturi coronariene, pentru a i se asigura fluidizarea sângelui în artere.

I-au fost introduse stenturi CYPER, care conţin pelicule de substanţe cu eliberare lentă care împiedică reîngustarea arterelor. Preşedintele executiv al celor din Şoseaua Ştefan cel Mare a “intrat” pe mâna medicului Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, cel care l-a operat anul trecut şi pe Cornel Dinu. Şi culmea, administratorul delegat al “câinilor” a avut aceeaşi problemă! “Cristi se simte bine, lucrurile au decurs normal. Operaţia nu este foarte grea, însă trebuie să aibă grijă în viitor, să evite stresul şi să urmeze un regim alimentar strict”, ne-a declarat un apropiat al familiei Borcea.

A fost intoxicat şi cu mercur

Fosta glorie a lui Dinamo a avut şi el probleme asemănătoare de sănătate, în vara anului trecut. Pe data de 19 iulie, “Mister” a fost internat la Spitalul de Urgenţe după ce suferise la domiciliul personal un infract miocardic acut.

Până să fie supus unei intervenţii chirurgicale de by-pass, trei săptămâni mai târziu, “Procurorul” a stat internat, sub supravegherea medicilor. La mijlocul lunii august a venit şi operaţia, care a durat şapte ore. Doctorul Brădişteanu l-a asigurat pe Dinu că-şi poate relua activitatea normală.

Un stent costă 2.500€

Stenturile sunt proteze din oţel inoxidabil, care se introduc pe arterele ce duc la inimă şi care sunt blocate din cauza depunerii de colesterol. Acestea sunt de două feluri: cele clasice şi cele impregnate cu un medicament (n.r. active farmacologic) care acţionează pe vasul de sânge.

De stenturi au nevoie pacienţii care suferă de boală coronariană sau de cardiopatie ischemică generată de îngustarea vaselor inimii. Montarea stenturilor se poate face fără anestezie generală, pacientul putând fi doar sedat şi anesteziat la nivelul piciorului, în zona în care se intră prin vasul de sânge.

Apoi, sonda îşi urmează traseul până la inimă. Dacă un stent clasic costă între 300 şi 700 de euro, un stent activ farmacologic costă circa 2.500 de euro. Stenturile rămân în organism toată viaţa.

Related Articles

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page