Important

SPORT | A îngheţat speranţa! | Steaua – Twente 0-1

La -6 grade Celsius, printre fulgi de nea, Steaua a căutat o victorie care să-i deschidă poarta spre faza următoare a competiţiei. Roş-albaştrii au părăsit Arena Naţională învinşi, însă, iar visul de a juca finala Europa League în faţa propriilor suporteri e în pericol să se năruie.

Ce foame de fotbal a avut Steaua! Foame de meciuri tari, pe puncte, pe glorie şi pe bani, nu de amicale într-un cantonament ce părea să nu se mai termine. Roş-albaştrii s-au năpustit asupra olandezilor şi, la capătul primului sfert de oră, Rusescu a ratat de puţin ţinta. Ofensiva continuă, dar Tatu amână prea mult şutul decisiv (21). Scăpată din corzi, Twente ar fi putut deschide scorul, dacă mult lăudatul De Jong, “spaima apărărilor”, nu s-ar fi făcut de râs reluând anapoda din şapte metri (24). Sunt minutele mai bune ale oaspeţilor, care mai irosesc o ocazie la o ieşire neinspirată a lui Tătăruşanu.

Prepeliţă a gafat la gol

Nu-i timp de regrete, nici de reproşuri. Toţi jucătorii ţin ritmul şi aleargă ca apucaţii dintr-un careu în altul, dar filmul se rupe în minutul 53, când luftul lui Prepeliţă în permite lui John să marcheze cu un lob elegant. Stelei nu-i vine să creadă şi suferă la construcţie până la şutul lui Tatu (70) care trece razant pe lângă bară. Roş-albaştrii încearcă orice, Nikolici cade în careu şi vrea penalty, Tănase caută să înscrie precum cu Hagi, Geraldo trimite milimetric pe lângă poartă, dar tabela şi o bună parte speranţelor de calificare în optimi au îngheţat definitiv la 0-1.

Coregrafie pentru Neşu

Coregrafia realizată de fanii Stelei i-a fost dedicată lui Mihai Neşu (28 de ani), fostul fundaş al roş-albaştrilor (2001-2008) imobilizat într-un scaun cu rotile. Cu ajutorul unor cartoane colorate, suporterii au creat chipul şi numele fotbalistului. “Uluitor! Vă mulţumesc din suflet că v-aţi gândit la mine!”, a scris Neşu pe contul de twitter al fundaţiei sale.

Foto: Gabriel Pătruţ

Gigi îi umple de bani

Gigi Becali a dezvăluit cum îi va răsplăti pe jucătorii Stelei, dacă vor reuşi să treacă de Twente. “Prima e de 10.000 de euro. Dacă ne calificăm, mai încasăm cel puţin un milion de euro din bilete şi încă un milion de la UEFA. Din două milioane le dau şi lor 200.000, nu?”, a declarat patronul roş-albaştrilor, care a fost însoţit pe Arena Naţională de cele trei fiice: Teodora, Alexandra şi Cristina.

Bătaie cu lopeţi şi bâte

Înaintea partidei, un incident neplăcut s-a produs în Centrul Vechi al Capitalei. Câţiva fani ai Stelei s-au încăierat cu suporteri ai lui Twente, ambele grupuri de bătăuşi folosind în acest scop lopeţi de dat zăpada şi bâte de baseball. Poliţia a intervenit prompt, iar recalcitranţii au fost duşi la secţie.

Libertatea.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page