LocalSanatate

Spitalul Județean „Mavromati” Botoșani are doar patru paturi pentru pacienții cu arsuri

Spitalul Județean „Mavromati” Botoșani are doar patru paturi pentru pacienții cu arsuri de severitate mică spre medie. Cazurile grave sunt direcționate la spitalele din țară pentru marii arși, însă, având în vedere că și în țară locurile sunt puține, de multe ori bolnavii din Botoșani sunt puși pe listele de așteptare.

Tudor Sirbu,  medic șef secție Chirurgie plastică- microchirurgie reconstructivă din cadrul Spitalului Județean, a declarat că tocmai din lipsă de locuri și la spitalele mari din țară, au fost situații când pacienti de la Botoșani cu arsuri grave, au murit pe patul de spital.

„Foarte frecvent se întâmplă să cerem să trimitem un pacient la marii arși și să nu fie locuri. Sun la Iași, că e cel mai apropiat centru, iar dacă nu găsesc loc la Iași apelez la nivel national. (…) Nu găsim locuri. Au fost și decese. Astea sunt provocările noastre. Din păcate, nu avem ce să facem. Noi sunăm în fiecare zi. Ne pun pe liste de așteptare, iar noi sunăm în fiecare zi să vedem dacă s-au mai eliberat vreun loc prin țară”, a declarat medicul Tudor Sîrbu.

Medicul spune că ideal ar fi ca și la Botoșani să fie o linie de gardă continuă cu doi medici.

„Iașul are trei linii de gardă: un medic specialist și doi medici rezidenți. Atunci e altă posibilitate iar când intri în sală poți să operezi și după-amiază. Noi avem un timp limitat în care putem face intervențiile chirurgicale. Până la amiază, noi trebuie să ne încadrăm și cu urgențele și cu pacienții cronici”, a mai spus Sîrbu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page