ECONOMIC

Specialiştii Băncii Naţionale îi îndeamnă pe români să fie prudenţi în decizia de a contracta un credit

Specialiştii Băncii Naţionale îi îndeamnă pe români să fie prudenţi în decizia de a contracta un credit, având în vedere contextul economic dificil pe care îl traversăm.

Ţara noastră se situează pe locul 8 în Uniunea Europeană în privinţa nivelului inflaţiei, după, ce la un moment dat, înregistra cea mai mare inflaţie din blocul comunitar, a amintit, în context, guvernatorul BNR.

Şeful Direcţiei de Stabilitate a Băncii Centrale, Eugen Rădulescu, a atras atenţia că riscul imposibilităţii de a rambursa împrumuturile creşte în perioade de criză.

Eugen Rădulescu: Oamenii trebuie să fie foarte prudenţi în deciziile investiţionale pe care le iau. Rata de credit să nu depăşească vreodată jumătate din veniturile pe care le au, pentru că dacă ajung să plătească mai mult decât jumătate din venituri pentru credit există riscul să nu facă faţă plăţilor până la sfârşitul perioadei. Eu aş îndemna la multă prudenţă pe toţi cei care vor să se împrumute.

Realizator: Eugen Rădulescu susţine că nu statul ar trebui să rezolve, prin legi speciale, problemele românilor care au rate bancare pe care nu le mai pot susţine şi că soluţia mai potrivită este negocierea directă cu băncile, pentru identificarea unor variante acceptabile pentru fiecare caz în parte.

Rador

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button