Administratie

Sistemul de asistenţă socială şi protecţia copilului, finanţat doar pentru primele nouă luni

Sistemul de asistenţă socială şi protecţia copilului nu are acoperite fondurile necesare funcţionării până la sfârşitul acestui an, a declarat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Doina Federovici.

Potrivit sursei citate, bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) este asigurat din bugetul de stat doar pentru primele nouă luni ale anului, sumele necesare pentru ultimele trei luni ale anului trebuind să fie asigurate, ulterior, din bugetul judeţului, conform Agerpres.

„La secţiunea de funcţionare, CJ va trebui şi în acest an, ca şi în anul trecut, să asigure o mare parte din cheltuielile de funcţionare ale DGASPC, unul dintre angajatorii cu peste 1.100 de salariaţi. Standardele de cost per beneficiar, deşi au fost actualizate anul trecut, nu acoperă în totalitate cheltuielile de funcţionare. În aceste condiţii, fila de buget primită de la Finanţe asigură necesarul de bani doar pentru nouă luni în ceea ce priveşte sistemul de protecţia a copilului, restul banilor trebuind a fi asigurat de CJ”, a afirmat Doina Federovici.

Judeţul Botoşani va avea în acest an, potrivit bugetului aprobat marţi, venituri de 432,6 milioane lei, cu 56 milioane mai mic decât bugetul anului trecut. Oficialii CJ explică diminuarea bugetului prin faptul că alocările bugetare din cotele defalcate sunt mai mici faţă de anul precedent.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page