SANATATE | MESAJUL membrilor OBBCSSR către medicii cu specialitatea medicina de laborator și microbiologie medicală

”Rezultatele ANALIZELOR MEDICALE stau la baza a aprox. 80% dintre DIAGNOSTICELE MEDICALE puse de MEDICII CLINICIENI și a conduitei medicale terapeutice.

CORECTITUDINEA rezultatelor analizelor medicale este de aceea foarte importantă pentru SIGURANȚA PACIENTULUI: un rezultat incorect al unei analize medicale conduce la un diagnostic INCORECT care afectează viața și poate duce uneori chiar la moartea PACIENTULUI.

RESPONSABILITATEA corectitudinii rezultatelor analizelor medicale este purtată de către medicii cu specialitatea medicina de laborator (1/3 dintre specialiști) și biochimiștii, biologii, chimiștii din sistemul de sănătate (2/3 dintre specialiști).

ÎMPREUNĂ, medici, biochimiști, chimiști, biologi, DIN SISTEMUL DE SĂNĂTATE contribuim de zeci de ani la CORECTITUDINEA rezultatelor analizelor medicale care stau la baza unui DIAGNOSTIC MEDICAL CORECT.

În interesul SIGURANȚEI PACIENTULUI care poate fi oricare dintre noi, trebuie să găsim cea mai bună formulare legislativă pentru profesiile noastre astfel încât să fie respectate drepturile CÂȘTIGATE de către membrii OBBCSSR care sunt apărate de Constituție, să fie respectate studiile și munca fiecărui profesionist din laborator și mai presus de orice să fie respectat PACIENTUL.

ÎMPREUNĂ, medici cu specialitatea medicina de laborator, chimiști, biologi și biochimiști DIN SISTEMUL DE SĂNĂTATE participăm la manifestările științifice naționale, europene sau internaționale în domeniul MEDICINEI de LABORATOR .

ÎMPREUNĂ, medici cu specialitatea medicina de laborator, chimiști, biologi și biochimiști DIN SISTEMUL DE SĂNĂTATE suntem în Registrul EUROPEAN al specialiștilor în MEDICINA de laborator ALĂTURI de ALȚI medici cu specialitatea medicină de laborator, chimiști, biologi și biochimiști DIN SISTEMUL DE SĂNĂTATE din TOATE STATELE MEMBRE ale Uniunii Europene ca Specialiști EUROPENI în MEDICINA de LABORATOR (EuSpLM).

ÎMPREUNĂ, medici cu specialitatea medicina de laborator, chimiști, biologi și biochimiști DIN SISTEMUL de SĂNĂTATE efectuam LEGAL GĂRZILE pentru PACIENȚI.

Toți ÎMPREUNĂ, medici cu specialitatea medicina de laborator, chimiști, biologi și biochimiști DIN SISTEMUL DE SĂNĂTATE muncim pentru PACIENT și pentru SIGURANȚA PACIENTULUI.

Medici cu specialitatea medicina de laborator, chimiști, biologi și biochimiști DIN SISTEMUL DE SĂNĂTATE muncind ÎMPREUNĂ pentru PACIENT și pentru SIGURANȚA PACIENTULUI, trebuie să găsim o formulă legislativă acceptată de către toți specialiștii din laborator: medici cu specialitatea medicina de laborator, chimiști, biologi și biochimiști DIN SISTEMUL DE SĂNĂTATE astfel încât să punem capăt disensiunilor apărute de doi ani în laboratoarele de analize medicale în urma aplicării de la 1 martie 2018 a Legii salarizării NEunitare 153/2017.

Decidenți politici, profesioniști, decidenți economici, simpli cetățeni, cu toții trebuie să fim conștienți ca ORICARE dintre noi putem fi ORICÂND PACIENȚI care au nevoie de servicii de sănătate performante puse în slujba SIGURANȚEI PACIENTULUI.

PACIENTUL este și trebuie să fie în centrul sistemului de sănătate.”

ÎMPREUNĂ, UNIȚI, PUTEM REUȘI!

 

Președinte al OBBCSSR

Lector Univ. Dr., Specialist European în Medicina de Laborator (EuSpLM)

Constanța Popa

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close