Important

SANATATE | Cum trebuie sa ne protejam de ger?

În această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei:-să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig,

-să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor

-să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume.

În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protectie adecvate – căciuli, mănuşi etc. Trebuie evitată  expunerea prelungită a mâinilor şi picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături (în acest caz, trebuie evitată automedicaţia şi este recomandată consultarea unui medic).

Trebuie evitat consumul bauturilor alcoolice.

Locuinţele şi spaţiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător şi trebuie evitată utilizarea instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon.

 VÂRSTNICII

Persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii  vor evita deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute.

COPIII

În această perioadă, trebuie să se acorde o atenţie specială copiilor – evitarea situaţiilor în care aceştia sunt lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transportului pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător.

Prin structurile subordonate Ministerului Sănătăţii şi cele ale Ministerului Administraţiei şi Internelor se vor asigura măsuri de prevenire a deceselor prin hipotermie pentru persoanele fără adăpost.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page