Diverse

SANATATE | Consuma alimente bogate in vitamine pe timpul racoros

Nucile, curmalele, clementinele si perele sunt doar cateva dintre alimentele super nutritive pe care le poti consuma in luna noiembrie. Bogate in fibre alimentare, vitamine, minerale si antioxidanti, fructele si legumele lunii noiembrie sunt extrem de benefice pentru organismul uman, pe care il protejeaza de numeroase afectiuni.


Iata ce sa consumi in luna noiembrie:

Nuci. In luna noiembrie, nucile se gasesc din abundenta in piete si supermarketuri. Chiar daca au dimensiuni reduse, nucile sunt foarte satioase si ajuta la potolirea foamei si a poftelor de dulce.
Nucile contin grasimi sanatoase, mononesaturate si acizi grasi omega 3 care contribuie la reducerea riscului de afectiuni cardiace. In plus, nu contin colesterol si sunt bogate in crom, care stimuleaza functia insulinei. Acestui mineral ii se adauga magneziul, esential pentru structura osoasa.
De asemenea, nucile mai contin si mangan, care protejeaza organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi, si zinc, benefic pentru dezvoltarea celulara. Toate tipurile de nuci contin si vitamina E, un antioxidant foarte puternic. Nucile pot fi consumate ca atare sau in diverse salate.

Curmale. Curmalele sunt considerate alimente complete, precum laptele sau mierea. Constituie o sursa importanta de fibre, elemente extrem de importante pentru sistemul digestiv. Curmalele sunt fructe dulci, bogate in vitamine si minerale, in special potasiu, care reduce tensiunea arteriala.
De asemenea, curmalele contin peste 20 de tipuri diferite de aminoacizi. Zaharul din curmale este absorbit de organism sub forma de glucoza si fructoza, care ofera multa energie.
In plus, curmalele remediaza probleme precum constipatia, oboseala si anemia. Sunt usor de digerat si reprezinta gustarile ideale de la serviciu sau la scoala. Pot fi consumate si in cerealele de la micul dejun, in salate si in diverse prajituri. In plus, curmalele reprezinta un inlocuitor ideal al zaharului.

Clementine. Clementinele sunt fructe dulci, asemanatoare portocalelor. Nu contin colesterol, sare sau grasimi. Sunt o sursa importanta de fibre alimentare si vitamina C. O singura clementina ofera jumatate din cantitatea zilnica necesara de vitamina C, un antioxidant puternic care previne si amelioreaza simptomele gripelor si racelilor. De asemenea, clementinele contin si acid folic si potasiu. Pot fi consumate simple sau in diverse salate.

Pere. Perele sunt fructe extrem de sanatoase si nutritive pentru organism. Sunt bogate in fibre alimentare, cupru, potasiu, fosfor si vitamina C. In plus, mai contin si vitaminele A, vitamina B1, B2, E, acid folic, calciu, magneziu, sodiu, fier, clor si sulf.
In ciuda faptului ca sunt foarte dulci, perele contin foarte putine calorii. Sunt bogate in antioxidanti puternici care previn infarctul, atacul de cord si hipertensiunea. Sucul de pere are proprietati antiinflamatorii, reducand durerile provocate de artrita. De asemenea, previne osteoporoza si este de mare ajutor femeilor insarcinate.
Consumul de pere intareste si sistemul imunitar si ofera organismului multa energie. Perele pot fi consumate proaspete sau in diverse salate si deserturi.

Sursa: www.sanatate.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page