Diverse

RETETA | Mini rulouri cu scortisoara

Deserturile cu aroma de scortisoara sunt ideale pentru a fi servite in diminetile reci de toamna si de iarna, alaturi de o cana generoasa de ceai, ciocolata calda sau cafea.

Ingrediente:

  • 1 pachet aluat foitaj
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 linguri zahar brun
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingura apa rece
  • 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare:

Lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei. Intinde apoi foaia de aluat si presara deasupra sa zaharul brun amestecat cu scortisoara. Ruleaza strans aluatul, apoi taie rulourile.

Asaza rulourile pe o tava tapetata cu hartie de copt si pune totul la cuptor, la 180 de grade, circa 15 minute.
Scoate rulourile si lasa-le la racit pe un gratar. Intre timp, pregateste glazura de zahar. Amesteca zaharul pudra cu apa rece si cu esenta de vanilie, pana obtii o glazura lucioasa. Acopera prajiturile cu aceasta glazura.

Serveste rulourile cu glazura de zahar deasupra.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page