Sanatate

SANATATE | Alimentele pe care să nu le consumi niciodată dacă vrei să eviți să fii balonat

Există câteva alimente care odată ingerate duc la senzația de balonare, asta pentru că au în compoziția lor rafinoză, un compus care rămâne nedigerat până în momentul în care bacteriile din intenstine îl fermentează, producând gazele care te fac să te simți balonat.

Nutriționiști recomandă combinarea acestor astfel de alimente cu unele care conțin fibre, acest lucru ajutând la o digestie mai bună.
Iată câteva alimente care te balonează:

Băuturile carbogazoase- acestea duc la apariția gazelor intenstinale, așa că apare senzația de balonare. Încearcă să le înlocuiești cu apă plată sau sucuri de frute natuale.

Guma de mestecat- atunci când mesteci gumă apare acumularea de aer în stomac, ceea ce duce la balonare. Mai mult, cu cât înghiți mai mult aer, cu atât crește senzația de disconfort abdominal. Nu mesteca guma mai mult de 20 de minute.

Fasolea- conține polizaharide care nu pot fi digerate de enzimele din stomac, așa că se acumulează gaze. Fierbe fasolea de câte două ori pentru a evita neplăcerile

Lactatele- unele persoane sunt intolerante la lactoză, așa că este benefic schimbarea lactatelor cu unele din soia ori nuci.

Merele- din cauza conținutului de sorbitol și fructoză, merele contribuie și ele la senzația de balonare. Mănâncă-le separat, nu în timpul meselor

Legumele precum brocoli-ul și varza duc și ele la balonare.

Sursa: sfatulmedicului.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page