Sanatate

SANATATE | Alimentele care au grijă de sănătatea creierului

Persoanele care urmează multe din regulile alimentației mediteraneene sunt mai protejate împotriva bolilor cardiace, a pierderilor de memorie și a depresiei, susțin oamenii de știință.

Rezultatele unei cercetări recente au arătat că acest tip de alimentație ajută la îmbunătățirea memoriei.

Dieta mediteraneeană presupune consumul frecvent de legume și fructe proaspete, nuci, semințe, ulei de măsline, pește, dar și cantități moderate de vin. De asemenea, include un consum redus de alimente procesate, dulciuri și carne roșie.

În cei cinci ani de studii, specialiștii au analizat starea de sănătate și obiceiurile alimentare în cazul a 27.860 din 40 de țări, cu vârsta de peste 55 de ani.

Cercetătorii au verificat dacă participanții au suferit în toți acești ani afecțiuni cardiace, le-au verificat abilitățile cognitive, dar și ce aceștia obișnuiau să includă în meniul zilnic.

La finalul studiului, 4,699 de persoane au fost diagnosticate ca având probleme de memorie și de concentrare. Astfel, specialiștii au ajuns la concluzia că participanții care aveau o alimentație sănătoasă, asemănătoare cu cea mediteraneeană, erau și cele care nu aveau probleme mentale.

,,Schimbările alimentare care țin la distanță bolile trebuie făcute încă din tinerețe, iar rezultatele o să fie vizibile în timp”, a afirmat Andrew Smyth, profesor la Universitatea McMaster din Canada.

Concluziile studiului au fost publicate îm Jurnalul Medical ,,Neurology”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page