Sanatate

SANATATE | Alimente pe care femeile ar trebui sa le consume mai des

Pentru femeile de toate varstele, exista o serie de 5 alimente care ofera o cantitate mare de substante nutritive esentiale, printre care fier, calciu, magneziu, vitamina K, acid folic, vitamina D si acizi grasi omega 3. Acestea alimente sunt la indemana oricui, iar prepararea lor nu ar trebui sa iti ia mai mult de 15 minute din timpul tau. 

Broccoli
Broccoli este cel mai bun aliment-medicament care lupta impotriva cancerului. Fitonutrientii sai puternici nu doar ca ajuta la neutralizarea celulelor cancerigene, dar stimuleza enzimele care ajuta la detoxifierea organismului, ajutand astfel si la eliminarea toxinelor care cauzeaza cancerul, dar si alte boli grave.
De asemenea, broccoli-ul este o sursa bogata de flavonoizi kaempferol, un ingredient important in lupta impotriva cancerului ovarian.
Totodata, broccoli este o sursa buna de acid olic si vitamina B, substante care protejeaza ADN-ul si ajuta la formarea de celule noi, sanatoase.

Ceapa
Ceapa are proprietati de vindecare, anti-inflamatorii, anti-bacteriene si ajuta la subtierea sangelui. Aceasta legume este bogata in crom, vitamina C, fibre dietetice , mangan, vitamina B6, acid folic si potasiu. Pe langa toate aceste ingrediente vindecatoare, consumul de ceapa stimuleaza vindecarea cancerului, a artritei si osteoporozei si ajuta in lupta impotriva infectiilor, a racelii, gripei, febrei si astmului. Ceapa ajuta de asemenea si in prevenirea constipatiei, stimuleaza circulatia sangelui, imbunatateste activitatea gastro-intestinala si pe cea a inimii.
Ceapa poate fi consumata de cele mai multe ori proaspata, in salate proaspete de vara.

Verdeturi
Spanacul, urzicile, stevia, petrunjelul, mararul sau leusteanul sunt verdeturi care ofera organismului cantitati impresionante de vitamina A, C, K, calciu, potasiu, beta-caroten, mangan, acid folic, magneziu, fier si fibre dietetice. Aceste verdeturi, consumate proaspete, in mancare sau sub forma de zeama de la fiertura, iti curata intestinele si stimuleaza digestia si detoxifierea.
In plus, un studiu realizat in urma cu putin timp a demonstrat ca femeile care consumau in mod frecvent verdeturi, au avut un risc cu 40% mai scazut de a se imbolnavi de cancer ovarian spre deosebire de celelalte femei.

Fasole
Fasolea boabe, uscata sau pastaile sunt bogate in vitamine si nutrienti excelenti pentru sanatatea femeilor. Aceasta leguma contine fier, magneziu, potasiu si au fost legate de un risc redus de diabet de tip 2, hipertensiune arteriala si cancer de san. In plus, fasolea te ajuta sa ajungi rapid la starea de satietate, are un numar redus de calorii, regleaza digestia, scade colesterolul rau si ajuta la controlul greutatii.

Somon
Somonul este un aliment bogat in acizi grasi omega 3, vitamina D si fier, iar in acelasi timp este o sursa de proteine de inalta calitate. Totusi, medicii recomanda consumul de carne de somon salbatic si sunt de parere ca cel din crescatorie nu este la fel de sanatos precum cel crescut in conditii naturale.

Sursa: www.sanatate.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page