Sanatate

SANATATE | Alimente care luptă împotriva cancerului

Studiile au demonstrat că există numeroase boli care pot fi combătute sau că evoluția lor poate fi încetinită dacă știi ce fructe și ce legume să consumi.

Cancerul este una dintre bolile care poate fi prevenită cu ajutorul alimentelor. Ce este bine să consumi:

Roșiile

Unii susțin că, tehnic vorbind, roșiile sunt fructe, deoarece acestea au semințe, dar că acestea sunt utilizate ca legume, din cauza aromei lor de cimbru. Indiferent de categoria din care fac parte, cert este că roșiile sunt adevărate puteri nutritive.

Ceaiul verde

Ceaiul verde face parte din aceeași specie de plantă din care provine și ceaiul negru. Ambele conțîn antioxidanți, polifenoli și flavonoide puternice, dar, spre deosebire de ceaiul negru, cel verde nu este fermentat. Ceaiul verde a primit mai multă atenție, deoarece pare să aibă niveluri mai ridicate de catechine (un antioxidant) decât ceaiul negru.

Nucile

Conțin grăsimi mono – și polinesaturate potrivite pentru sănătatea inimii. Însă, acestea au și foarte multe calorii, așa că trebuie consumate cu măsură. Nucile sunt o sursă bună de potasiu, fier, zinc, calciu, fosfor, magneziu, acid folic, seleniu și vitamina E. Acestea conțin, de asemenea, proteine și fibre, fiind și bogate în acizi grași anti-inflamatori omega-3, iar unele studii indică faptul că acest nutrient poate fi mai bine absorbit din alimente decât din suplimente.

Fasolea, mazărea și lintea

Sunt surse bune de proteine și sunt bogate în fibre. Sunt un excelent înlocuitor pentru carnea roșie și pentru produsele prelucrate din carne, oferind proteine, fără grăsime saturată. Ele conțin, de asemenea, acid folic, care poate oferi o protecție suplimentară împotriva cancerului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page