Sanatate

SANATATE | Cu ce înlocuiești sarea din alimentație!

Dacă faci abuz de sare, riști să reții mai multă apă, ceea ce duce la o creștere a tensiunii arteriale, iar inima va fi forțată să depună un efort mai mare să pună în mișcare sângele în organism. Substitutele sării elimină probleme de sănătate cauzate de excesul de sare.

E adevărat că sarea este foarte importantă pentru o bună funcționare a corpului, dar în cantitate mai mare de 6 grame te poate afecta în mod negativ.

Sarea menține echilibrul fluidelor intracelulare și extracelulare și joacă un rol important în transmiterea impulsurilor electrice între nervi. În fiecare zi, ai nevoie de 3 până la 6 grame de sare, deci nu mai mult de o linguriță. Atenție! Unele alimente, conțin sodiu în mod natural. Este vorba despre fructe, legume, lapte, ouă, pește.

Bucatele au mai mult gust cu plante aromatice și condimente

O mulțime de condimente sunt bune pentru inimă. Pentru a da gust preparatelor tale, folosește-le cu moderație. La omlete, poți pune nucșoară, busuioc, la salate, ghimbir, oregano. Grătarele și fripturile sunt mai gustoase cu dafin, oregano, rozmarin, chimen, iar preparatele mediteraneene, în special cele italiene au savoare cu puțin anason, oregano. Pe de altă parte, la preparatele cu carne de pui sau pește poți pune rozmarin, curry, coriandru, nucșoară, iar la cele cu carne de vită poți pune ghimbir, măghiran, tarhon, cimbru, rozmarin.

Pont

Pune condimentele în mâncăruri la servire, dacă le ții mai mult pe foc sau în cuptor și la început, dacă se fac în timp scurt!

Usturoiul, mereu salvator

Când gătești cu carne de pui sau de miel, înlocuiește sarea cu usturoiul! Îl fierbi în coajă și obții un piure aromat, dar mai puțin picant și agresiv decât usturoiul proaspăt zdrobit.

Ardeiul iute dă savoare mâncărurilor

Alătură câțiva ardei iuți la ciorbe, mâncăruri sau puțină dulceață de ardei iuți la fripturi și nu vei avea nevoie de sare! Iuțeala ardeiului iute transformă orice preparat, chiar și pe aceea cu carne afumată.

Oțet de mere sau zeamă de lămâie

În loc de sare, în salate, la preparatele din pește și la grătar poți pune zeamă de lămâie. La salate, marinate de pește, ciorbe, oțetul este o soluție de luat în calcul în cazul în care medicul tău ți-a recomandat să renunți la sare sau să folosești mai puțină.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page