Local

Concursul Național de Protecția Mediului „Și gestul tău contează!” în Tabăra de la Agafton

Zilele Mediului 2024 debutează, în acest an, cu etapa a II-a a celei de-a XVI-a ediții a Concursului Național de Protecția Mediului „Și gestul tău contează!”, concurs organizat, în perioada 30 mai – 2 iunie 2024, de Palatul Copiilor Botoșani și Asociația „Papucul doamnei”, sub egida Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Proiectul este inclus în Calendarul proiectelor educative extrașcolare naționale și internaționale, cofinanțate de Ministerul Educației, poziția 29 și este coordonat de prof. Cecilia VICOVEANU.

Partenerii și colaboratorii acestui concurs sunt: Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate Botoșani, Direcția Silvică Botoșani și Ghipoconcept S.R.L. Iași.

La etapa a II- a a concursului, care se va desfășura în Tabăra Codrii de aramă Agafton,  sunt așteptați participanți din toate colțurile țării, câștigători ai etapelor județene de selecție, care au avut loc în perioada martie-aprilie 2024, la cele patru secțiuni ale proiectului: proiect de mediu, cea mai reprezentativă fotografie de la o acțiune de protejare a mediului, colaj cu materiale din natură și cel mai util obiect din deșeuri, secțiuni organizate pe trei categorii de vârstă.

Programul celei de-a doua etape a concursului cuprinde numeroase activități educative: excursie într-o arie naturală protejată, atelier educativ pe tema reciclării: Solutions for the future (în Centrul vechi), parcurgerea unui traseu aplicativ Să ocrotim natura cu dragoste și cu respect,  atelier de lucru Protecția mediului de la teorie …la practică.

 

Festivitatea de deschidere a ediției a XVI–a a Concursului Național de Protecția Mediului Și gestul tău contează!” va avea loc vineri 31 mai 2024, ora 9,  în  Tabăra „Codrii de aramă” din Agafton, județul Botoșani, care va fi, și în acest an, o gazdă primitoare pentru toți participanții.”, a declarat prof. Cecilia Vicoveanu, coordonatoarea evenimentului.

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page