Alte sporturiInternationalSport

România, locul 1 la Cupa Austriei la Schi Fond. Sportivii români, de opt ori pe podium! – FOTO

Loturile Naționale de Schi Fond Seniori și Juniori au obținut rezultate excelente la prima etapă a Cupei Austriei, competiție ce s-a desfășurat, în perioada 10-11 decembrie 2022, la Bad Gastein (Austria).

Raul Popa s-a clasat pe locul 1, iar Paul Pepene pe locul 3, sâmbătă, 10 decembrie, în proba seniorilor de 15km clasic masstart. În aceeași zi, la proba feminină a senioarelor de 7km clasic masstart, Timea Lorincz a ocupat locul 3, iar, dintre junioare, în proba de 7km clasic masstart, Delia Reit a ocupat locul 3.

Ziua de duminică, când probele s-au desfășurat pe viscol, Raul Popa s-a clasat pe locul 1, iar Paul Pepene pe locul 3, în proba seniorilor de 15km clasic Interval start. La proba senioarelor de 7 km clasic interval start, Timea Lorincz a ocupat locul 3, iar, la junioare, în proba de 7km clasic interval start, Delia Reit s-a clasat pe locul 3.

În prima zi a Cupei Austriei, în proba de 6.5km masstart, juniorii de la U18 s-au clasat după cum urmează: la masculin Ionuț Costea (locul 6) și Leonardo Rasina (Locul 10), iar la feminin Maria Toma (locul 8) și Ana Gherghel (locul 10). La categoria U16, Ștefan Gherghel a obținut locul 6, iar Pall Boglarka locul 4.

În a doua zi a competiției, juniorii au participat în proba de 2,7km interval start. La grupa de U 18, rezultatele obținute sunt: la masculin Ionuț Costea (locul 10) și Leonardo Rasina (Locul 11), iar la feminin Maria Toma (locul 10) și Ana Gherghel (locul 11). La categoria U16, Ștefan Gherghel a ocupat locul 6, iar Pall Boglarka locul 5.

Antrenorul Lotului Național de Seniori este Ioan Poponeci, iar Costel Terciu, Iulian Grama și Gicu Scurtu antrenează Lotul de Juniori.

Raul Popa a participat la Jocurile Olimpice de la Beijing 2022, în trei probe. La 15km s-a clasat pe locul 64, la sprint clasic pe echipe pe locul 18 și la sprint liber pe locul 47.

Paul Pepene a fost purtătorul de drapel al României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Beijing 2022, alături de saniera Raluca Nicoleta Strămăturaru. A participat acolo în trei probe: 15 km (locul 30), 15+15 km skiatlon (locul 28) și sprint clasic pe echipe (locul 18).
La JO Beijing 2022, Timea Lorincz a concurat în probele de 10 km clasic (locul 86) și sprint liber (locul 78).

Delia Reit a participat anul acesta în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European Voukatti, în patru probe: 1,1 km sprint (locul 52), 5 km clasic (locul 44), 7,5 km liber (locul 41) și ștafetă mixată 4×5 km (locul 13).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page