Important

RETETA ZILEI | Tajine au Citron

Specialitate din nordul Africii, des intalnita in Maroc si Algeria, Tajine au Citron este practic o tocanita de pui sau de miel, extrem de aromata. Combinatiile posibile sunt multiple, pe langa carne se pot combina legume si fructe de tot felul. Libertatea este mare si cand vine vorba de combinatia de arome.

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui cu tot cu piele si os
  • 1 vanata de marime medie
  • ulei de masline
  • 3 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 3 lamai
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de cimbru
  • 1 lingurita de ghimbir pudra
  • 2 capacele de sofran (adica folositi continutul a doua pliculete din alea de care se gasesc la orice supermarket)
  • 1/2 steluta de anason
  • 1, 1/2 sare
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita chimion
  • 1 conserva de rosii tocate
  • 1 lingurita coriandru
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 pumn de migdale prajite
  • 1 oala
  • 1 tava de cuptor

Mod de preparare

1. Spalati pulpele, le sarati si le bagati la cuptor in tava cu putin ulei de masline. Le lasati la foc mic aproximativ 20 de minute – cel mai bine sa va uitati la ele si sa vedeti cand au inceput sa se rumeneasca.
2. Vanata o spalati si o taiati cubulete. Lasati-le cat de mult la scurs dupa ce le-ati sarat.
3. Cepele trebuie curatate si taiate rondele.
4. Usturoiul il curatati si il pisati ca pentru mujdei.
5. Patrunjelul il spalati si il tocati marunt.
6. Stoarceti sucul din lamai.
7. In oala, la foc mediu puneti doua linguri de ulei de masline, ceapa si usturoiul pisat. Puneti capac si lasati vreo zece minute, pana se inmoaie ceapa. Daca nu aveti capac, caliti pur si simplu.
8. Adaugati toate mirodeniile: sare, piper, coriandru, boia, anason, sofran, chimion, cimbru (la cimbru trebuie sa luati cantitatea de pe vreo 4-5 fire). Amestecati totul timp de 1 minut.
9. Adaugati sucul de la cele trei lamai, rosiile tocate si lasati pe foc pana totul ajunge sa fiarba. Aproximativ 10-15 minute sunt suficiente ca sa se amestece toate aromele.
10. Pana acum cu siguranta pulpele de pui din cuptor s-au rumenit, le scoateti si turnati in tava tot amestecul obtinut urmand pasii 7-9 si cubuletele de vinete.
11. Bagati din nou la cuptor si mai lasati 20-30 de minute la foc mic. E nevoie de timpul asta pentru ca aromele sa patrunda in carne.
12. Cand e gata totul, puteti pune pe farfurie – pe deasupra presarati patrunjel si migdale.

POFTA BUNA!

Sursa : bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page