Important

RETETA ZILEI | Quiche din cartofi noi, ceapă verde şi brânză cheddar

Ingrediente

PENTRU ALUAT
225g de făină obişnuită, plus extra pentru presărat
140g unt rece, tăiat cubuleţe
1 linguriţă de zahăr pudră
1 gălbenuş

PENTRU UMPLUTURĂ
250g de cartofi noi, curăţaţi, fierţi şi tăiaţi în jumătate sau în sferturi, dacă sunt mari
2 legături de ceapă verde, tăiate felii
250g de brânză cheddar, tăiată cubuleţe
5 ouă
100ml de lapte
200ml de smântână dulce

Mod de preparare

1. Se cerne făina cu un vârf de cuţit de sare într-un bol de dimensiuni mari. Se adaugă untul şi se amestecă prin frecare până ce compoziţia capătă aspect de firimituri. Se adaugă zahărul pudră prin amestecare, gălbenuşul şi trei linguri de apă rece, apoi se amestecă rapid pentru a forma un aluat tare. Se înfăşoară strâns în folie alimentară şi se pune la frigider 20 de minute.

2. Se încălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6. Aluatul se întinde cu sucitorul, pe o suprafaţă presărată cu făină; cu foaia obţinută se tapetează o formă de tartă cu diametrul de 23cm. Se acoperă forma cu hârtie de copt şi se umple cu greutăţi pentru copt (sau cu orez/fasole uscată). Se coace pentru 20 de minute, se scot hârtia şi greutăţile, apoi se mai coace 5-10 minute, până ce exteriorul tartei are o culoare gălbuie şi un aspect nisipos.

3. Se scoate din cuptor şi focul se micşorează la 160°C/gaz 2. Pe baza tartei se împrăştie cartofii, ceapa şi brânza cheddar. Se adaugă ouăle bătute, laptele şi smântâna, apoi se condimentează. Se ţine la cuptor 40-45 de minute sau până este făcută. Se scoate din cuptor, se răceşte pe un grătar de sârmă şi apoi se serveşte.

POFTA BUNA!

goodfood.ro

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page