Important

RETETA ZILEI | Paste mediteraneene cu busuioc

Ingrediente

2 ardei roşii, curăţaţi de seminţe, tăiaţi în bucăţi

2 cepe roşii, tăiate în sferturi

2 ardei iuţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi

3 căţei de usturoi, tocaţi grosier

1 linguriţă de zahăr brun

2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru sevit

1kg de roşii mici, tăiate în sferturi

350g de paste

1 mână frunze de busuioc

2 linguri de parmezan ras (opţional, pentru cei care nu ţin post), pentru servit

Mod de preparare

Se încălzeşte cuptorul la 200º C/gaz 6. Într-o tavă mare, se presară ardeii, ceapa roşie, ardeii iuţi şi usturoiul.

Se presară zahărul, se stropeşte cu uleiul de măsline şi se asezonează cu sare şi piper.

Se lasă la cuptor 15 minute, se adaugă roşiile şi se mai lasă 15 minute, până când se înmoaie toate legumele şi devin aurii.

În timp ce se fac legumele, se fierb pastele într-o oală cu apă sărată, conform instrucţiunilor de pe pachet, până când se înmoaie, dar nu de tot. Se scurg bine de apă.

Se scot legumele din cuptor, se adaugă pastele peste ele şi se amestecă uşor. Se rup frunze de busuioc şi se presară deasupra, împreună cu parmezanul.

Dacă îţi rămân paste, poţi face uşor o salată de paste – trebuie doar stropite cu ulei de măsline, dacă este nevoie.

 

POFTA BUNA!

 

goodfood.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page