Important

RETETA ZILEI | Lasagna mexicana

Chiar daca e impropriu sa ii spun lasagna, m-am gandit ca se potriveste si am vazut ca bucatarii gen Rachel Ray, cu origini sud-americane denumesc straturile de tortillas si carne “lasagna”.

Pana la urma, termenul “lasagna” nu se refera numai la foile de paste, ci in general la reteta culinara in care o foaie de “ceva” se alterneaza cu straturi de carne si sos. Asa ca, lasagna it is!

 

Ingrediente:
– 5-6 tortillas
– 500g sos salsa
– 500g carne tocata de vita
– o ceapa mare tocata marunt
– 3-4 catei de usturoi pisati sau dati prin razatoarea foarte fina
– o conserva 400g fasole boabe rosie
– 400g cascaval (eu am folosit gouda, dar puteti folosi orice fel de cascaval)
– porumb (este optional)
– condimente dupa gust: sare, piper, chilli, condimente mexicane sau tex-mex
– 4 linguri ulei

Incingem cuptorul la 200° C. Intr-o tigaie incigem uleiul, calim in el ceapa taiata marunt, apoi punem carnea si condimentele, amestecam si le lasam sa se caleasca impreuna pana carnea isi schimba culoarea. Punem fasolea, pe care o scurgem bine din conserva si o trecem pe sub un jet de apa rece si lasam fasolea sa se caleasca 5 minute alaturi de carne. Adaugam 4 linguri bune de salsa, mai lasam putin pe foc, 5 minute asa. Gata sosul de carne!

Urmeaza sa pregatim lasagna mexicana: intr-un vas termorezistent rotund (nu uitati sa ungeti peretii vasului cu putin ulei sau unt) punem o lingura de salsa si o intindem bine. Punem apoi o tortilla, un strat generos de salsa, un strat de carne, apoi un strat de cascaval feliat. Urmeaza alta tortilla, salsa, carne, cascaval si tot asa pana sunt gata ingredientele. Peste ultima tortilla mai punem 2 linguri de salsa, le intindem bine, punem cascavalul si dam la cuptorul incins 25-30 de minute sau pana cascavalul e foarte bine rumenit si furculita intra foarte usor in straturile de tortillas.

Daca o lasati sa se raceasca putin, lasagna mexicana se va taia mult mai usor si isi va pastra mai bine forma, veti vedea ce frumoase sunt straturile.

POFTA BUNA!

Sursa : Teo’s kitchen

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page