Important

RETETA ZILEI | File de porc în stil chinezesc, cu orez prăjit

Ingrediente

420g file de porc, curăţat şi tăiat în medalioane
1 lingură sos de soia
1 lingură amestec chinezesc de 5 condimente
2 linguri de miere
1 lingură de amidon
1 ou bătut
225g de orez gătit
200g de mazăre decongelată
2 cepe verzi, tocate

Mod de preparare

Se pun împreună medalioanele de porc, sosul de soia şi amestecul de cinci condimente chinezeşti; se lasă la marinat 5 minute.

Se încinge o tigaie antiaderentă şi se prăjeşte carnea de porc 2-3 minute pe fiecare parte, până este pătrunsă.

Se adaugă 150ml de apă fiartă şi mierea şi se lasă la fiert 2 minute.

Se amestecă amidonul cu puţină apă, se pune în sos şi se lasă pe foc până se îngroaşă.

Între timp, se prepară orezul.

Se toarnă oul într-o tigaie antiaderentă, ca pentru omletă, şi se prăjeşte câte 2 minute pe fiecare parte.

Se ia de pe foc, se rulează şi se taie fâşii.

Se adaugă orezul şi mazărea în tigaie, se amestecă şi se prăjesc 3-5 minute.

Se amestecă cu grijă cu omleta şi cu ceapa, se asezonează şi se mai lasă pe foc 1 minut.

Se serveşte cu carnea de porc şi cu puţin sos de soia.

 

POFTA BUNA!

 

goodfood.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page