Important

RETETA ZILEI | Chiftele marocane şi cuşcuş cu verdeaţă

Ingrediente

500g carne macră de miel, tocată
1 ceapă roşie, dată prin răzătoare
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
1 bucată de 2cm rădăcină de ghimbir, dată prin răzătoare
1 vârf fulgi de chilli, deshidrataţi
2 linguriţe de chimion măcinat
1 linguriţă de scorţişoară, măcinată
ulei de măsline
2 x 400g roşii întregi decojite
200ml supă de pui, gata făcută
½ legătură de coriandru, tocată

PENTRU CUŞCUŞ
200g de cuşcuş
50g de unt
350ml supă de pui fierbinte
½ legătură de coriandru, tocată
½ legătură de pătrunjel, tocată

Mod de preparare

Se aşază într-un bol carnea, ceapa, jumătate din cantităţile de usturoi, de ghimbir şi din celelalte condimente, sare şi piper. Se amestecă bine (cel mai bine cu mâinile) şi se formează chiftele mici (în jur de 30).

Se încălzeşte o lingură ulei de măsline într-o tigaie mare, nonaderentă, şi se prăjesc chiftelele pe rând, până devin maro-rumenii peste tot. Se scot chiftelele din tigaie şi se adaugă restul de usturoi, ghimbir şi condimente. Se lasă pe foc două minute.

Se adaugă roşiile întregi decojite şi supa, se asezonează cu sare şi piper. Se fierbe constant 10 minute până când se îngroaşă sosul. Se adaugă amestecând şi coriandrul.

Pentru cuşcuş: se aşază cuşcuşul într-un bol, împreună cu untul, sare şi piper. Se toarnă deasupra supa de pui fierbinte şi se acoperă cu folie alimentară. Se lasă deoparte 10 minute. Se adaugă şi verdeaţa, se amestecă şi se serveşte alături de chiftele.

 

POFTA BUNA!

 

goodfood.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page