RETETA | Tarta de pere cu sos de ciocolata
Tarta de pere cu sos de ciocolata se prepara rapid si este ideal pentru momentele in care ai musafiri neasteptati. Este gustoasa si aromata.
Ingrediente:
- aluat pentru tarta
- 5 pere
- 20 grame unt topit
- 1 ou batut
- 50 grame gem de caise
Pentru sos:
- 150 ml smantana
- 50 grame unt
- 75 grame ciocolata neagra tocata
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200 de grade. Intinde aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da la frigider pentru cateva minute.
Taie perele pe jumatate, indeparteaza semintele si apoi feliaza. Aseaza apoi feliile de pere peste aluat, unge cu unt si oul batut. Da tava la cuptor pentru 30 de minute. Intr-o cratita, incalzeste gemul si cand scoti tarta din cuptor unge-o cu gemul cald.
Pentru sos, la baie de aburi incalzeste si amesteca toate ingredientele pana cand obtii un sos catifelat. Toarna apoi peste tarta.
Tarta de pere cu sos de ciocolata se serveste ca atare.