RETETA | Scoici umplute la cuptor
Scoicile umplute la cuptor sunt cremoase, aromate si usor de preparat. Sunt ideale ca aperitiv, pentru mesele festive.
Ingrediente:
- 10 scoici mari
- 1 ceapa mica tocata
- 100 grame unt
- 1 legatura patrunjel tocat
- 1 catel de usturoi tocat
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 200 grame pesmet
- 50 grame parmezan ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o cratita fierbe apa, iar cand clocoteste adauga scoicile si un praf de sare. Lasa pe foc timp de 10 minute, pana cand cochiliile se desfac. Scoate scoicile din cratita si lasa sa se raceasca.
Arunca scoicile care nu s-au desfacut, deoarece este un semn ca nu sunt bune pentru consum. Scoate carnea din scoici si toaca marunt. Spala bine toate cochiliile.
Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-o tigaie incinge untul si caleste ceapa, timp de 5 minute. Adauga usutroiul, patrunjelul, pesmentul, carnea din scoici, sucul de lamaie si putina apa in care au fiert scoicile.
Amesteca bine si lasa pe foc timp de 15 minute. Aseaza cochiliile intr-o tava si adauga umplutura. Deasupra presara parmezan si da la cuptor pentru 30 de minute.
Scoicile umplute la cuptor se servesc cu zeama de lamaie si patrunjel tocat, alaturi de un pahar de vin alb, demisec.
Sursa: www.retete.acasa.ro