Diverse

RETETA | Dovleac si conopida la cuptor

Dovleacul si conopida la cuptor este usor de preparat, aromat si satios. Este un preparat ideal pentru serile racoroase de toamna.

Ingrediente:

  • 200 grame crutoane
  • 100 grame seminte de dovleac prajite
  • 10 grame unt
  • 5 grame cimbru uscat
  • 150 grame branza de capra
  • 1,5 kg dovleac taiat in cubulete
  • 1 conopida taiata in sferturi
  • 20 grame faina
  • 2 catei de usturoi
  • 20 grame seminte de mustar
  • 300 grame smantana
  • sare
  • piper
  • chimion.

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200 de grade. Unge cu unt o tava. Intr-un bol amesteca crutoane cu untul, semintele de dovleac si putin cimbru.
Adauga apoi branza si amesteca. Taie conopida in bucati mici. In alt bol amesteca faina cu usturoiul, mustarul, sarea, piperul, chimionul si cimbrul. In tava adauga o treime din dovleac, presara putin din amestecul cu faina, adauga un strat de conopida, inca un strat de faina, apoi dovleac, conopida si faina.

Ultimul strat trebuie sa fie cel de dovleac. Peste dovleac toarna smantana. Da tava la cuptor pentru 30 de minute.

Dupa cele 30 de minute, scoate tava si presara amestecul de crutoane. Mai da la cuptor pentru 30 de minute.

Dovleacul si conopida la cuptor se serveste cald.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page