ECONOMIC

Recuperarea banilor pe asigurarea auto la Euroins. Cererea pe care românii trebuie să o depună

Românii care au încheiat contracte cu Euroins trebuie să respecte anumiți pași pentru a își recupera banii pe polițele de asigurare. Ei vor fi nevoiți să aducă mai multe documente și să facă o cerere.

Cei care au încheiat contracte cu Euroins își pot recupera banii pe polițele de asigurare, după falimentul companiei. Cererile de despăgubire trebuie depuse la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA). Contractele de asigurare vor expira în termen de 90 de zile, începând de astăzi, 22 martie, data la care decizia ASF de retragere a autorizației Euroins a fost publicată în Monitorul Oficial.

Polițele sunt valabile până la expirare:

titularul poliței denunță contractul de asigurare;
se împlinește termenul legal de 90 de zile, de la data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, moment în care polițele de asigurare încetează de drept;
lichidatorul judiciar numit de instanță odată cu deschiderea în instanță a procedurii falimentului denunță polițele de asigurare, cu informarea prealabilă a asiguratului.Advertisement

Românii care vor banii înapoi trebuie să facă o cerere de denunțare și să o trimită pe adresa de e-mail dedicată: [email protected]. Apoi se scrie o cerere de restituire-Anexa 9, completând online formularul dedicat, pe site-ul FGA: Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă.

Pentru aceste cereri, aveți nevoie de următoarele documente:

Împuternicire / Procură, dacă este cazul;
Copie act identitate
Copie poliță de asigurare;
Copie dovada plății primelor de asigurare, în cazul plății primelor în rate;
Dovada denunțării contractului de asigurare înregistrată / transmisă la asigurător;, potrivit Cancan.

Euroins a dat faliment

City Insurance avea peste trei milioane de asigurați RCA în septembrie 2021, când și-a pierdut licența și și-a început drumul către faliment. Atunci, aproape 500.000 de șoferi români mai aveau asigurări valabile, care au expirat însă automat pe 10 mai 2022. 2,5 milioane de români au fost nevoiți să-și schimbe asiguratorul pentru a nu fi amendați.

Conform legii, în caz de insolvență, cei aproximativ 2,5 milioane de şoferi români, vor fi despăgubiţit de Fondul de Garantare a Asigurărilor (FGA), respectiv din bugetul românilor. Este a patra companie mare de asigurări din ultimii 8 ani care intră în insolvenţă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page