LocalSport

Pompierii botoșăneni cei mai buni din țară la „Pista cu obstacole pe 100 de metri” – FOTO

Pompierii botoșăneni s-au remarcat în proba „Pista cu obstacole pe 100 de metri” prin viteză, echilibru și dexteritate, la etapa națională a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

Aceasta a presupus escaladarea unui gard de doi metri, ridicarea a două role de furtun tip “C”, traversarea bârnei de echilibru în viteză, întinderea și racordarea furtunurilor între ele, racordarea la distribuitor și la țeava pe care o poartă la brâu, înainte de a trece linia de sosire.

Concurenții au avut dreptul la două încercări, fiind luat în considerare timpul cel mai bun, iar lotul reprezentativ al ISU Botoșani a obținut cel mai bun punctaj.

Vă reamintim că, în perioada 29 – 31 august, pompierii din Botoșani, Gorj, Sibiu, Bihor, Bacău, Neamț, Suceava, Cluj, Argeș, București-Ilfov, Mureș și Bistrița-Năsăud au participat la etapa națională a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situații de urgență, ediția 2023, organizată la Târgu Jiu.

Obiectivul fundamental al competiției este dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Timp de trei zile, aceștia s-au confruntat în patru probe, respectiv: „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 m”,  „Ștafeta 4 x 100 m” și „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.

Probele sunt identice cu cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor (C.T.I.F.).

Concursul s-a încheiat astăzi, cu festivitatea de premiere care a avut loc pe Stadionul Municipal Târgu-Jiu.

Lotul reprezentativ al ISU Botoșani este format din:

1. Locotenent Adrian Gabriel Loluță – conducător de lot

2. Plutonier adjutant Gabriel Giurgiu – antrenor

3. Plutonier adjutant șef Doru Dutcovschi – concurent

4. Plutonier adjutant Gabriel Ciubotaru – concurent

5. Plutonier major Marius Neculai – concurent

6. Sergent major Ovidiu Pavel – concurent

7. Sergent major Andrei Baltag – concurent

8. Soldat Gabriel Neculai – concurent

9. Soldat Ionuț Patache – concurent

10. Soldat Bogdan Dascălu – concurent

11. Soldat Gabriel Condur – concurent

12. Soldat Andrei Roman – concurrent.

Felicitări, dragi colegi!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page