Local

Polițiștii încadrați din sursă externă la IPJ Botoșani au încheiat stagiul de pregătire profesională – FOTO

Astăzi, 23 iunie 2023, s-a încheiat stagiul de pregătire profesională organizat pe parcursul a două săptămâni la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, în cadrul căruia polițiștii Biroului de Pregătire Profesională, sprijiniți de cei ai Serviciul pentru Acțiuni Speciale au desfășurat activități in domeniul instrucției tragerii, cu 25 de polițiștii încadrați din sursă externă la nivelul unității noastre.

După ce au parcurs stagiile inițiale de pregătire practică, prin care și-au însușit cunoștințe și au dezvoltat abilități în domeniile autoapărării, tragerii cu armamentul din dotare și conducerii autovehiculelor cu regim de circulație prioritară, polițiștii recent încadrați au parcurs un nou modul de instruire în domeniul tragerii cu armamentul din dotare, parte a cursului de inițiere.

Obiectivul acestor activități a fost dezvoltarea capacităților și abilitaților polițiștilor de a trage cu armamentul din dotare, în vederea manipulării acestuia în condiții de siguranță, precum și în situații specifice.

Pregătirea inițială și continuă a polițiștilor este parte a măsurilor luate la nivelul instituției pentru asigurarea unui serviciu polițienesc de calitate pentru cetățeni.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page