Important

POLITICA | USL nu participă la consultările cu preşedintele Băsescu

USL nu va participa la consultările de luni cu preşedintele Traian Băsescu, a anunţat liderul PNL Crin Antonescu, la finalul unei şedinţe a liderilor USL.

Antonescu a precizat că, pentru USL, nu subiectele propuse de către şeful statului sunt pentru opoziţie subiecte pe agendă, ci ceea ce se întâmplă în ţară.

Liderul PNL a mai susţinut că un alt motiv pentru care USL refuză să dea curs invitaţiei şefului statului este atitudinea inacceptabilă a preşedintelui Băsescu la precedentele consultări, referitoare la desemnarea premierului.

Crin Antonescu a declarat, de asemenea, că greva parlamentară a opoziţiei continuă.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a trimis duminică, o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la Palatul Cotroceni, luni, la o discuţie cu privire la următoarele teme: “perspectivele ratificării de către România a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară” şi “dialogul dintre partidele politice şi funcţionarea Parlamentului României”.

Reprezentanţii USL sunt invitaţi la ora 12.00, iar reprezentanţii PDL, UDMR, UNPR şi ai grupului parlamentar al minorităţilor naţionale la ora 13.00.

Preşedintele Traian Băsescu adresase o invitaţie similară liderilor partidelor şi formaţiunilor politice, pentru data de 6 februarie, însă consultările pe cele două teme anunţate au fost anulate, fiind transmisă în acea zi o nouă invitaţie la consultări pe tema desemnării noului premier.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că USL va conveni luni asupra invitaţiei şefului statului de a participa la consultări la Palatul Cotroceni, însă a precizat că el va propune ca invitaţia să fie declinată.

 

sursa: MEDIAFAX

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page