Important

POLITICA | Liberalii, FURIOŞI pe discursul lui Ponta de la învestirea Guvernului Ungureanu!

Disensiunile se adâncesc la nivelul USL. Discursul echilibrat al liderului PSD Victor Ponta rostit la învestirea guvernului Ungureanu, presărat cu critici, dar şi cu aprecieri la adresa premierului desemnat, riscă să mărească distanţa între acesta şi Crin Antonescu. Imediat după declaraţiile liderului PSD, liberalul Mihai Voicu a spus răspicat că opiniile lui Ponta nu sunt împărtăşite de liberali.

Victor Ponta a explicat, joi, în plenul Parlamentului, de ce USL nu va vota guvernul Ungureanu, dar s-a ferit să facă remarce dure la adresa premierului desemnat sau viitorului Cabinet, aşa cum a făcut-o în ultima perioadă Crin Antonescu. Liderul PSD a salutat chiar faptul că Ungureanu a demisionat de la şefia SIE, dar şi că nu a acceptat în cabinetul său persoane indezirabile precum Traian Igaş sau Elena Udrea. Mai mult, Ponta a considerat exagerate atacurile din media la adresa noilor miniştri, care au fost numiţi “clone”.

“Unele opinii ale lui Victor Ponta s-ar putea să nu fie în concordanţă cu opinia noastră. Mi-e greu să mă refer în totalitate la discursul său”, a declarat la Realitatea TV liberalul Mihai Voicu.

În ultima perioadă, între liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu au apărut disensiuni, vizibile şi în timpul aparţiilor publice. Un prim episod s-a consumat la conferinţa de după anunţarea lui Mihai răzvan Ungureanu drept premier desemnat. În timp ce Antonescu a tunat şi fulgerat împotriva acestuia, Ponta s-a limitat să spună două vorbe. Ulterior, Ungureanu l-a sunat pe Victor Ponta pentru a-i propune un dialog, nu şi pe Crin Antonescu. Telefonul a fost motiv de ironii din partea liberalului, care a afirmat că vede acest episod ca “pe un progres al telecomunicaţiilor”. De altfel, problemele dintre cei doi au fost evidente şi în timpul unei emisiuni la Antena 3, în care Ponta s-a scuzat şi a plecat din platou, după prima parte a emisiunii, în care vorbise Antonescu.

Un alt motiv de dispute între cei doi este împărţirea candidaturilor la locale, în special şefia CJ Buzău. În ultima şedinţă a Consiliului naţional executiv al PSD, Ion Iliescu a intervenit în forţă, spunându-i lui Ponta că, dacă nu se descurcă în negocierile cu liberalul, va discuta EL cu Antonescu pentru a-l determina să renunţe la pretenţia pentru şefia CJ Buzău. “Dacă nu te înţelegi cu Crin Antonescu, vin eu să discut cu el”, i-ar fi spus Iliescu lui Ponta.

De altfel, liberalii au convocat o întâlnire a conducerii  joi, deşi aceasta nu era în plan.

sursa: Realitatea.net

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page