Important

POLITICA | GUVERNUL UNGUREANU se va prezenta în faţa Parlamentului pentru votul de învestitură

Premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu propune, joi, unui Parlament în care vor vota doar reprezentanţii coaliţiei, dar care pot asigura majoritatea, un Cabinet cu doi independenţi, patru reprezentanţi ai UDMR, doi ai UNPR – toţi prezenţi şi în Guvernul Boc – şi nouă democrat-liberali.

Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru prezentarea programului şi a listei Guvernului de către Mihai Răzvan Ungureanu, candidatul desemnat pentru funcţia de prim-ministru, este programată să înceapă la ora 11.00.

Pentru a fi învestit, Guvernul propus de Ungureanu trebuie să primească votul majorităţii de 233 de parlamentari, lucru fezabil, în absenţa unor elemente surpriză, în condiţiile în care grupurile din arcul guvernamental au, împreună, 244 de deputaţi şi senatori.

Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale, alcătuit din 17 deputaţi, va anunţa joi dimineaţă decizia privind susţinerea Guvernului.

Democrat-liberalii, cu o medie de vârstă de 38 de ani şi diferite profesii – între care inginer, analist financiar, lector universitar – au fost propuşi să-i înlocuiască pe toţi reprezentanţii partidului în Guvernul Boc. Cinci dintre miniştrii desemnaţi de PDL sunt deputaţi, unul este senator şi trei au fost secretari de stat în ministerele pe care urmează să le conducă.

Miniştrii desemnaţi au fost audiaţi, miercuri, în comisiile parlamentare de specialitate, doar de către parlamentarii puterii, reprezentanţii opoziţiei absentând. Unii dintre ei au primit avizul favorabil al comisiilor, alţii doar o “recomandare” către plen, în situaţia în care cvorumul de şedinţă nu a putut fi întrunit.

La şedinţa de plen de joi, candidatul desemnat pentru funcţia de prim-ministru urmează să îşi prezinte programul şi lista Guvernului. La cererea reprezentanţilor grupurilor parlamentare, preşedintele le dă acestora cuvântul pentru exprimarea punctelor de vedere. După încheierea dezbaterilor se supune la vot propunerea de acordare a încrederii Guvernului. Votul este secret şi se exprimă prin bile.

Hotărârea Parlamentului privind acordarea votului de încredere se semnează de preşedinţii Camerelor şi se înaintează preşedintelui României pentru numirea Guvernului. Primul-ministru şi membrii Cabinetului depun apoi jurământul, individual, în faţa preşedintelui. Guvernul îşi exercită mandatul începând de la data depunerii jurământului.

În cazul neacordării votului de încredere pentru formarea Guvernului, Parlamentul aduce de îndată această situaţie la cunoştinţa preşedintelui, în vederea desemnării unui alt candidat pentru funcţia de prim-ministru.

La votul din plenul Parlamentului vor participa doar grupurile parlamentare ale coaliţiei.

Conducerea PNL a confirmat, miercuri, decizia ca parlamentarii liberali să nu participe la şedinţele Legislativului pentru învestitura noului Guvern.

Şi liderul PSD Victor Ponta a spus că decizia politică a USL de a nu participa la procedurile parlamentare de învestire a noului Guvern rămâne neschimbată. El a precizat însă că va fi prezent, joi, la şedinţa comună a Parlamentului, în care se va da votul de învestitură, pentru a explica poziţia USL şi a expune aşteptările opoziţiei de la noul guvern. Ponta va fi prezent în plen împreună cu cei patru lideri ai grupurilor PSD şi PNL de la Camera Deputaţilor şi de la Senat.

Sursa text si foto! 

Related Articles

One Comment

  1. Ma numesc Andrei Cosmin si nu am implinit inca 8 anisori, sunt un baietel cu parul negru, si cu ochii ca murele, si sunt foarte vesel…cei care sunt acuma cu mine,sunt Oameni necunoscuti, sunt imbracati in halate albe si vorbesc despre mine, cu niste cuvinte pe care nu le inteleg. Langa mine a mai ramas mama, care ma priveste cu dragoste, ma rasfata parca mai mult ca de obicei dar si ea vorbeste despre ceva ce nu inteleg spune ca sunt grav bolnav! HISTIOCENOZĂ CU CELULE LANGERHANS. .Acesta este diagnosticul meu! Eu nu stiu despre ce e vorba dar am auzit de la Mami ca e o Tumora care se incapataneaza si sa reface iar eu trebuie sa ma incapatanez si sa ma bat cu ea…O sa reusesc!!! Stiu doar ca o iubesc pe Mama, pe Bunici , pe Tati, chiar daca el m-a uitat eu tot il iubesc!! Iubesc trenuletele si Copii, mie nu imi place aici eu vreau sa cant la Orga, sa desenez sa, ma joc, sa ma plimb, sa merg la scoala, dar nu am de ales!!! Vreau sa nu mai fac injectii si sa nu mai iau medicamente vreau sa descopar Lumea! IUBESC VIATA SI VREAU CA MAMI SA NU MAI PLANGA! Ca toate acestea sa devina realitate am nevoie de ajutorul Dumneavoastra .Tratamentul si operatiile costa foarte mult si Mama mea nu are acesti bani. Pentru tot ajutorul, ori cat de mic pe care mi-l veti acorda va multumesc din suflet si va doresc sa nu fiti niciodata bolnavi! Si pentru un gand bun Va Multumesc! (Ailincai Andrei Cosmin)

    Va rog din sulfet daca putem sa il ajutam pe acest copilas!

    Toţi cei care pot ajuta acest micut, o pot face sunând la numărul de telefon 0752.686.335 sau depunând cât de puțin în contul:
    RO85RNCB0041106794360001 – BCR, Titular cont: Dorina Ailincai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page