POLITIC | Senatorul PSD Doina Federovici: Noi reglementari privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați

Legea egalității de șanse a fost votată în Parlamentul României și are ca obiect de reglementare modificarea și completarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați, republicată, în vederea creării cadrului legal privind promovarea principiului egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați, în vederea eliminării tuturor formelor de discriminare bazate pe criteriul de sex, în toate politicile și programele naționale.

Este, fără îndoială, un succes important în lupta pentru combaterea discriminării, mai ales cea care privește piața muncii. Ca societate modernă și europeană, România are datoria să asigure respectarea principiului plății egale pentru munca de valoare egală. Legea se înscrie în linia soluțiilor de combatere a discriminării și violențelor de orice tip împotriva femeilor” a declarat președintele organizației județene a femeilor social democrate botoșănene, senatorul Doina Federovici, coinițiator al acestui proiect de lege.

Noua lege va asigura reclădirea unei unei structuri instituționale responsabile cu implementarea și aplicarea legii, precum și cu cu asigurarea unor mecanisme adecvate, astfel încât să facă posibile eliminarea tuturor formelor de discriminare de gen, în toate sferele vieții publice din România, precum și realizarea de facto a egalității de șanse între bărbați și femei.

Principala modificare adusă prin acest proiect de lege se referă la reînființarea Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, ca organ de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice. Se reglementează organizarea și funcționarea acestei agenții, precum și reorganizarea Comisiei naționale în domeniul egalității de șanse între femei și bărbați — CONES și a structurilor acesteia din teritoriu.” a precizat senatoul social democrat.

Legea a fost trimisă spre promulgare președintelui României și va intra intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

 

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close