Local

Peste o mie de botoșăneni au sărbătorit Ziua Națională a Românei în Centrul Istoric – FOTO&VIDEO

Peste o mie de botoșăneni au participat la ceremonialul dedicat Zilei Naționale a României, desfășurat, joi, în fața Monumentului Eroilor din Piața 1 Decembrie.

Activitățile festive au debutat cu trecerea în revistă a detașamentului de onoare, salutul drapelelor de luptă de către prefectul județului și comandantul Garnizoanei Militare, pe fondul „Marșului de întâmpinare” și intonarea imnului. S-a oficiat o slujbă religioasă, urmată de discursurile oficialilor și depuneri de coroane. Au participat circa 90 de militari din cadrul Unităților 10251 și 01189, al Inspectoratului Județean de Jandarmi și al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

Este minunată emoția pe care o trezesc în noi reușitele oricărui român și izbânzile noastre ca națiune. Cred cu tărie că mândria  de a fi români poate reprezenta un obiectiv de suflet al nostru, al tuturor. Putem contribui la consolidarea acestui nobil sentiment, susținând eficiența instituțională, dezvoltarea economiei și a nivelului de trai, pentru ca toți românii să se simtă bine acasă, într-o Românie ferm ancorată pe axa de dezvoltare occidentală. Cu gândul la exemplul de unitate al înaintașilor noștri, pe care îi cinstim pentru grija pe care au avut-o pentru viitorul națiunii, am încredere că putem continua ceea ce ei au început și să facem față cu bine provocărilor actuale”, a fost mesajul prefectului Sorin Cornilă.

Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, a renunțat la susținerea discursului în favoarea unui moment artistic susținut de micuțul Rareș Prisacariu, care a recitat o poezie emoționantă despre patriotism.

Primăria a pregătit 700 de porții de fasole cu cârnați, vin și suc, care au fost servite botoșănenilor prezenți la manifestări.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button