social

Peste 700 de beneficiari de la unitățile de asistență medico-sociale din județ au cerut să se vaccineze împotriva noului coronavirus

Dintr-un total de peste 1.200 de beneficiari de asistență socială, 737 au cerut să se vaccineze. Numărul lor ar fi fost mai mare dacă nu ar fi trecut deja prin boală, dezvoltând astfel anticorpi. Potrivit celor declarate de șeful Direcției de Sănătate Publică Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, o parte dintre cei care deja au avut COVID au decis că e mai bine să se vaccineze. Din totalul celor care vor să se imunizeze, peste 700 au primit deja vaccinul prin intermediul caravanei mobile. „Cei care și-au dat acordul pentru a fi vaccinați erau undeva la 737 dintr-un total de peste 1200 de beneficiari de la unități de asistență medico-sociale din județ. Aici au fost foarte mulți beneficiari care au contact virusul. Chiar și așa unii dintre ei și-au dat acordul pentru a fi vaccinați, iar alții nu”, a declarat Monica Adăscăliței. Medicul a mai precizat că mai sunt câțiva dintre beneficiari pentru care este necesar acordul membrilor familiei.

Autoritățile amintesc în același timp că în România vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este voluntară și gratuită, iar informații referitoare la campania de vaccinare împotriva Covid-19 se găsesc la https://vaccinare-covid.gov.ro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!