InfractionalLocal

Permis de conducere fals descoperit la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut efectuează cercetări în privinţa unui cetățean din Republica Moldova care deţinea un permis de conducere fals, pe care trebuia să îl predea în Franţa unei persoane necunoscute.

 

În data de 11 aprilie a.c., în jurul orei 19.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un autovehicul, ce efectua o cursă Republica Moldova-Franţa, un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 37 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care asupra bărbatului a fost descoperit un permis de conducere, similar celor eliberate de autorităţile din R. Moldova, având datele de identificare ale unei alte persoane.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că permisul de conducere nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că desfăşoară activităţi de transport şi a primit documentul de la o doamnă din Republica Moldova urmând să îl predea în Franţa unei persoane necunoscute.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page