Local

În Săptămâna Patimilor, elevii de la Liceul “Demostene Botez” Trușești, au deprins tehnica încondeierii ouălor – FOTO

În Săptămâna Patimilor, elevii de la Liceul “Demostene Botez” Trușești, au deprins tehnica încondeierii ouălor, într-o locație superbă, Muzeul de Etnografie din Trușești, împreună cu  doamna Elena Chiponcă, domnul primar Ailenei Petru-Grișa, doamna director Grădinaru Vranciu Cristina si prof. Gania Cătălina! Încondeiem ouă ca și viața noastră să fie mai frumoasă, la fel de frumoasă ca și coloritul ouălor. Se spune că încondeierea lor reprezintă viața spirituală a noastră.
Simbol al împărtășirii credinței și al solidarității creștinilor, oul vopsit este o tradiție  mult răspândită! În această perioadă, atât de încărcată din punct de vedere duhovnicesc,  să dea Dumnezeu să gustăm din plin  bucuria credinței! Să avem fața luminată  de bunătatea sufletului, pentru a putea străpunge inima celor de lângă noi!
Să încercăm să fim buni, dar cu adevărat! Tot ce e făcut forțat obosește! În aceste zile să ne  punem inima la încercare și vom vedea dacă rezonăm sau nu cu  Dumnezeu! Sărbătorile acestea să ne aducă  doar atât: sănătate și drag de oameni!  Să nu uităm să fim recunoscători pentru tot ce avem și să experimentăm blândețea și smerenia inimii și vom reuși astfel să fim plăcuți lui Dumnezeu! Sărbători luminate tuturor!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page