InfractionalLocal

Percheziții la locuințele unor traficanți de droguri din Botoșani – FOTO&VIDEO

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane bănuite de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv.

Video: https://youtu.be/WdhF4v7ICc0

Astfel, în perioada 22 – 31 august a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bacău, Neamț, Suceava, Botoșani, Bistrița-Năsăud și Târgu-Mureș au efectuat 15 percheziții, la domiciliile persoanelor bănuite, care ar fi avut preocupări în alimentarea pieței drogurilor de risc către consumatori, din județul Bacău.

 

De asemenea, bănuiții ar fi distribuit în județul Bacău, pe parcursul anului 2023, droguri de risc și de mare risc, respectiv cannabis, hașiș, amfetamină, comprimate extasy, 3 CMC, precum și produse susceptibile a avea efect psihoactiv către consumatori, în principal din rândul tinerilor din municipiul Bacău, dar și din localitățile învecinate.

 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 110 grame de cannabis, 37 de comprimate MDMA, 140 de grame de rezină de cannabis, 20 grame de substanțe psihoactive (NSP), precum și alte mijloace materiale de probă, respectiv telefoane, dispozitive folosite la consumul de droguri, ustensile folosite la prepararea substanțelor psihoactive, obiecte de ambalare și cântărire.

 

După efectuarea audierilor de către procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău și prezentarea bănuiților Tribunalului Bacău, în cauză, a fost dispusă arestarea preventivă, pentru 7 persoane și a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de o persoană.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

 

Activităţile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

 

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page