Important

OSCAR 2012: “The Artist”, cel mai bun film. Lista câştigătorilor – GALERIE FOTO

Câştigătorii premiilor OSCAR 2012 au fost anunţaţi duminică noapte, în cadrul galei care a avut locla Centrul Hollywood & Highland. Marele câştigător este filmul “The Artist”, de Michel Hazanvicius, care a luat Oscarul pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun actor în rol principal şi cea mai bună coloană sonoră originală. Marele său rival, “Hugo”, l-a depăşit la numărul de premii, dar nu şi la importanţa lor. Pelicula lui Martin Scorsese şi-a adjudecat trofeele pentru cea mai bună imagine, cele mai bune efecte speciale, cel mai bun montaj de sunet, cel mai bun mixaj de sunet şi cea mai bună scenografie.

Ediţia, prezentată de Billy Crystal, s-a desfăşurat sub semnul nostalgiei şi a avut de la pasaje de musical, până la fragmente din filme venite din vremurile de demult. Gala a avut şi un moment dedicat inovaţiei tehnologice – atunci când a fost prezentată pe ecran camera digitală ultrarapidă pentru echipa de la Vision Research, din care fac parte doi români, Radu Corlan şi Petru Pop. Echipa de cercetători a primit în acest an premiul Academiei Americane de Film.

LISTA COMPLETĂ A CÂŞTIGĂTORILOR LA OSCAR 2012

UPDATE 06:36 CEL MAI BUN FILM – “THE ARTIST”

Tom Cruise a anunţat cel mai important premiu al serii. Producătorul Thomas Langmann a prezentat mulţumirile sale adânci, în timp ce simpaticul căţel Uggie şi-a făcut şi el intrarea în scenă. Regizorul Michel Hazanavicius a adăugat că mulţumirile lui sunt îndreptate către trei oameni: “Billy Wilder, Billy Wilder şi Billy Wilder”.

UPDATE 06:30 CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ ÎNTR-UN ROL PRINCIPAL – Meryl Streep

Meryl Streep este la a 17-a nominalizare şi la al treilea premiu Oscar. În timpul discursului, le-a declarat celor prezenţi că este conştientă că este ultima statuetă aurie pe care o primeşte. Le-a muţumit prietenilor vechi şi noi şi adăugat că lucrul care contează cel mai mult pentru ea este prietenia.

Sursa foto: Daily Mail

UPDATE 06:25 Cel mai bun actor de la ediţia precedentă, Colin Firth, a urcat pe scenă. El va anunţa câştigătoarea trofeului pentru cea mai bună actriţă.

UPDATE 06:19 CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL PRINCIPAL: Jean Dujardin, “THE ARTIST”

AFP___Mediafax_Foto-JOE_KLAMAR

Dacă Ludovic Bource, autorul coloanei muzicale a peliculei “The Artist”, a omis să spună “Mulţumesc, America”, Jean Dujardin nu a avut această reţinere. “Iubesc ţara voastră”, a fost primul locuru pe care l-a rostit când a urcat pe scenă. Dujardin a amintit de prima ediţie din istoria Oscarurilor, la care biletul a costat 5 dolari şi care a durat 15 minute. “Vremurile s-au schimbat”, a conchis el.

UPDATE 06:16 Natalie Portman a câştigat în 2011 titlul de cea mai bună actriţă pentru rolul din “Lebăda Neagră”. Acum este rândul ei să prezinte Oscarul pentru cel mai bun actor într-un rol principal.

UPDATE 05:55 Billy Crystal vorbeşte despre Meryl Streep, care a fost nominalizată de 17 ori şi a cştigat doar de două. “De 15 ori a stat şi s-a uitat cum altele iau premiul. Pentru asta merită un Oscar”, a spus prezentatorul

UPDATE 05:54 CEL MAI BUN REGIZOR – Michel Hazanavicius, “THE ARTIST”

Hazanavicius s-a declarat cel mai fericit regizor din lume şi a mulţumit întregii lui echipe, inclusiv câinelui Uggie. Trofeul a fost prezentat de Michael Douglas, pe care Billy Crystal l-a introdus în scenă într-un fel plin de umor: “A ocupat Wall Street-ul, înainte ca acest lucru să fie cool”.

UPDATE 05:49 CEL MAI BUN SCURTMETRAJ ANIMAT – “THE FANTASTIC FLYING BOOKS OF MR MORRIS LESSMORE”

UPDATE 05:44 CEL MAI BUN SCURTMETRAJ DE FICŢIUNE – “THE SHORE”

UPDATE 05:38 Moment special dedicat la Oscar românilor Petru Pop şi Radu Corlan , doi dintre inventatorii camerelor digitale ultrarapide, folosite la filmarea unor producţii precum “Inception”, “Sherlock Holmes” şi “Mission Impossible”. Invenţia lor, onorată cu un Oscar pentru tehnologie, decernat înaintea Oscarurilor pentru realizări artistice, a fost prezentată pe ecran. La fel şi un fragment din ceremonia de premiere.

UPDATE 05:30 CEL MAI BUN SCENARIU ORIGINAL – “MIDNIGHT IN PARIS”Woody Allen

UPDATE 05:29 CEL MAI BUN SCENARIU ADAPTAT – “THE DESCENDANTS”Alexander Payne, Nat Faxon, Jim Rash

UPDATE 05:27 Provocatoare, Angelina Jolie a urcat pe scenă îmbrăcată într-o rochie despicată care lăsa să i se vadă copsa dreaptă, şi a anunţat câştigătorul distincţiei pentru cel mai bun scenariu adaptat şi pentru cel mai bun scenariu original. La prima categorie, s-a impus o dramă de familie: “The Descendants”

UPDATE 05:15 CEA MAI BUNĂ MELODIE ORIGINALĂ – “Man or Muppet”, “THE MUPPETS”

UPDATE 05:14 CEA MAI BUNĂ COLOANĂ SONORĂ ORIGINALĂ – “THE ARTIST”

Ludovic Bource nu are studii muzicale, însă a creat o coloană sonoră “lucrată atent, cu foarte multă pasiune”, după cum spune criticul de film Irina Nistor. “Mi-aţi făcut o onoare specială. Vă rog pe toţi să mă acceptaţi pentru că am multă dragoste de oferit”. Potrivit New York Times, producătorul Harvey Weinstein l-a instruit înainte de ceremonie să spună “Mulţumesc, America”. Nu l-a ascultat însă.

UPDATE 05:11 Penelope Cruz prezintă premiul la categoria cea mai bună coloană sonoră originală.

UPDATE 05:09 “Felicitări domnului Plummer. A făcut ca vârsta medie a actorilor care au câştigat Oscarul să ajungă la 67 de ani”, calculează în glumă Billy Crystal. Îşi continuă tirada, luând-o în vizor pe actriţa Viola Davis, din “The Help”. “Cred că se gândeşte acum la discurs “Vreau să-i mulţumesc scenaristului şi regizorului care au creat rolul unei femei puternice de culoare, care nu a fost jucat de Tyler Perry””.

UPDATE 05:02 CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL SECUNDAR –Christopher Plummer,“BEGINNERS”

Christopher Plummer, este, la 82 de ani, cel mai bătrân actor care primeşte un Oscar. “De când eram în burta mamei exersez discursul de mulţumire”, a spus el, exprimându-şi recunoştinţa faţă de Academie, de fiica şi de soţia lui, care pentru faptul că îl suportă şi în salvează de fiecare dată “merită premiul Nobel pentru pace”. Când a ajuns în centrul de presă, Christopher Plummer a spus că el nu crede nicio secundă că este cel mai bătrân actor care a primit premiul Academiei. “Cred că Charlie Chaplin avea 83 de ani, când a luat Oscarul, chiar dacă era unul onorific”, a argumentat el.

UPDATE 04:56 CELE MAI BUNE EFECTE SPECIALE – “HUGO”

“Hugo”, care îl aduce în prim plan pe creatorul efectelor speciale, nu putea rata trofeul la această categorie

UPDATE 04:49 CEL MAI BUN FILM DE ANIMAŢIE: “RANGO”

“Rango”, de Gore Verbinski, a fost decreat cel mai bun desen animat. Verbinski, care a regizat primele trei filme “Piraţii din Caraibe”. nu ştie dacă filmul său este unul pentru copii. “Dar a fost creat cu siguranţă de nişte oameni mari care se poartă ca nişte copii”.

UPDATE 04:46 Chris Rock vorbeşte despre cât de mult îi plac filmele de animaţie. “Eşti grasă? Poţi să joci rolul unei prinţese piele şi os!”

UPDATE 04:43 CEL MAI BUN DOCUMENTAR: “UNDEFEATED”

“Acum un an. stăteam deprimaţi în camera de montaj şi un prieten ne-a spus: “Nu vă faceţi griji, la anul o să fiţi la Oscar”. I-am spus că e un idiot, dar ne-am înşelat”, a spus unul dintre câştigători. Robert Downey Jr. şi Gwyneth Paltrow au prezentat premiul, cu un Downey Jr. amuzant, pretinzând că filmează un documentar intitulat “Prezentatorul”

UPDATE 04:41 În scenă apar două păpuşile Muppets, Kermit şi Miss Piggy. Aceasta din urmă e revolată că nu a câştigat până acum nicio statuetă aurie.”Este tipul ca Spielberg să facă loc şi pentru cei ca noi”, pufneşte ea.

UPDATE 04:26 CEL MAI BUN MIXAJ DE SUNET – “HUGO”

UPDATE 04:26 CEL MAI BUN MONTAJ DE SUNET – “HUGO”

UPDATE 04:25 CEL MAI BUN MONTAJ – “THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO”

Angus Wall şi Kirk Baxter nu se aşteptau să plece acasă cu un Oscar în această seară, când toată lume paria pe “Hugo”. “Hai să plecăm de aici”, au spus cei doi, care au fost pe aceeaşi scenă şi anul trecut, pentru “The Social Network”.

UPDATE 04:22 Vedem scene din “Vrăjitorul din Oz” şi tocmai când era gata să ne simţim cuprinşi de magie în imaginile alb negru apar membri unui focus grup, care vorbesc despre cât de slab e filmul. Când sunt întrebaţi cine nu le-a plăcut, unul dintre nume este chiar cel al lui Dorothy. Cam asta s-ar fi putut întâmpla cu “Vrăjitorul din Oz”, astăzi, când industria cinematografică e obsedată de încasări.

UPDATE 04:12 CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ ÎNTR-UN ROL SECUNDAR – Octavia Spencer, “THE HELP”

A mulţumit tremurând şi plângând, dar a încercat să facă o glumă printre lacrimi: “Mulţumesc Academiei că m-a pus alături de cel mai sexy tip din sală”.

UPDATE 04:09 CEL MAI BUN FILM STRĂIN: “A SEPARATION”, Iran

Câştigătorul la această categorie nu este o surpriză, pelicula care vorbeşte despre condiţia femeii în lumea musulmană fiind de la bun început creditată cu mari şanse de criticii de film. Trofeul este acceptat de regizorul Asghar Farhadi.

UPDATE 04:07 Sandra Bullock prezintă filmul pentru cel mai bun film străin. “Pentru că este un eveniment internaţional şi în lume sunt 1,2 miliarde de chinezi, am fost rugată să prezint acest premiu în chineză. Din fericire, o vorbesc fluent”, asigură Sandra Bullock, care începe să vorbească în germană.

UPDATE 04:00 CEL MAI BUN MACHIAJ: “THE IRON LADY”

UPDATE 03:56 CELE MAI BUNE COSTUME – “THE ARTIST”

Câştigătorul este creatorul de costume Mark Bridges. “Am fost un puşti, care visa şi mânca filme pe pâine”, a spus Bridges.

UPDATE 03:55 “Întâmpinaţi, vă rog, un vis recurent de-ale mele, Cameron Diaz şi Jennifer Lopez”, spune Billy Crystal în timp ce în scenă intră prezentatoarele categoriei Cele mai bune costume.

UPDATE 03:52 Este o seară a tributului adus cinematografiei. Pe ecran rulează scene din filme care au făcut istorie precum “Forrest Gump”, “Exorcistul” sau “Războiul Stelelor”

UPDATE 03:45 CEA MAI BUNĂ SCENOGRAFIE – “HUGO

Câştigătorii sunt soţ şi soţie: Dante Ferretti şi Francesca Lo Schiavo

UPDATE 03:43 PRIMUL OSCAR: CEA MAI BUNĂ IMAGINE – “HUGO”

Robert Richardson acceptă premiul: “Nu pot să cred că cineva a pus premiul pentru imagine primul”.

UPDATE 03:42 Tom Hanks prezintă primul premiu.

UPDATE 03:40 Prima glumă oficială de la Oscar îi aparţine prezentatorului: “A fost “Extrem de tare şi incredibil de aproape”. Aşa cum urmăresc rudele mele acest show”. Şi a urmat o a doua glumă care spune că industria americană de film nu creează doar pelicule nemuritoare ci şi resentimente care dăinuie o viaţă. Billy Crystal parodiază pe ritmuri de musical filmele nominalizate.

UPDATE 03:35 Pe ecran rulează o parodie în care prezentatorul Billy Crystal, trece dintr-un film nominalizat la Oscar în altul, de la “The Artist” la “Harry Potter”, transformându-le fără deosebire în comedii. Este a noua oară când Billy Crystal prezintă premiile Oscar.

UPDATE 03:30 Gala premiilor Oscar este deschisă de actorul Morgan Freeman. “Cu toţii suntem fascinaţi de magia filmului. Acest eveniment magic ne permite să celebrăm prezentul şi să contempăm trecutul glorios”, spune Freeman, făcând aluzie la peliculele care fac referire la începuturile cinematografiei.

UPDATE 03:22 Toată lumea este în interiorul Centrului Hollywood & Highland. Ceremonia va începe în 8 minute.

UPDATE 03:16 Brad Pitt remarcă ce viaţă uşoară au bărbaţii pe covorul roşu. Nu trebuie să-şi bată prea mult capul cu ţinutele: poartă doar alb şi negru. Când e întrebat dacă el şi George Clooney, şi el nominalizat la categoria cel mai bun actor, nu sunt rivali el răspunde. “E în natura noastră să fim competitivi”, însă adaugă că se distrează bine împreună.

UPDATE 03:12 George Clooney e întrebat dacă l-a văzut cumva pe Brad Pitt şi îi spune reporterului că, dacă vrea să îl găsească, trebuie să îl se ducă acolo unde aude oamenii aclamând. “Sunt destule urale şi pentru tine”, vine imediat replica, iar Clooney parează cu o glumă: “I-am plătit.”

UPDATE 03:05 Iniţial, lui Sacha Baron Cohen i-a fost interzis accesul pe covorul roşu, însă, într-un final, Academia Americană de Film a cedat şi i-a trimis două invitaţii actorului, gest pe care avea să-l regrete. Sacha Baron Cohen a venit, aşa cum a promis, îmbrăcat în diactator, şi nu doar atât. A adus cu el o urnă cu cenuşă, cea a lui Kim Jong Il, a spus el, pe care vărsat-o pe prezentatorul Ryan Seacrest.

UPDATE 03:00 Penelope Cruz a apărut îmbrăcată într-o rochie Armani Prive şi a povestit că nu stă mult pe gânduri atunci când îşi alege ţinutele: “Ştiu ce-mi place şi ce nu-mi place”.

Yahoo/Steve Granitz

UPDATE 02:49 Când actorul Jean Dujardin este întrebat care a fost primul lucru pe care l-a făcut după terminarea filmărilor la “The Artist”, răspunde fără echivoc: “Mi-am ras mustaţa”. Actorul este însoţit de Alexandra Lamy.

Foto: Yahoo.com / Photo By Steve Granitz

UPDATE 02:45 Colin Firth, câştigătorul trofeului pentru cel mai bun actor anul trecut, vorbeşte despre ultimul său rol din “Gambit” şi spune cât de confortabil se simte în pielea unui personaj negativ. “Nu faci eforturi să te placă cineva”, povesteşte el.

UPDATE 02:30 Agitaţie mare pe covorul roşu. Necunoscute care se insinuează lângă actori, scenarişti şi regizori ca să prindă un loc bun în cadru care să le asigure nemurirea. Fotografi strigând la invitaţi ca să-i întoarcă cu faţa spre ei. “Maiestate!”, se aud ţipetele fotografilor către Albert de Monaco. Şi în aceeaşi secundă în care e chemată cu faţa către blitz Maiestatea, un alt urlet rupe aerul: “Jennifer!”. Pe covorul roşu trece Jennifer Lopez.

Foto: Yahoo.com / Photo by Kevin Mazur

Fotografii îi scandează numele, îi spun că arată minunat şi o roagă să le arate umerii. Unii dintre ei strigă “Valentino”, semn că au recunoscut casa a cărei creaţie diva a ales să o poarte la Gala Oscar 2012.

UPDATE 02:18 A sosit prinţul Albert de Monaco împreună cu soţia lui, Charlene. Albert de Monaco spune că nu se poate abţine să nu se gândească în aceste momente la mama lui, actriţa Grace Kelly, care a trecut în nefiinţă în urmă cu 30 de ani.

UPDATE 02:14 Actriţa Milla Jovovich spune că se află pentru prima dată la Oscar şi că a vrut să strălucească cu această ocazie.

UPDATE 02:12 O apariţie încântătoare pe covorul roşu: Rooney Mara, nominalizată la categoria cea mai bună actriţă pentru rolul ciudatei şi inadaptatei detective din “The Girl with the Dragon Tattoo”. Poartă o rochie Givenchy şi nici nu-ţi vine să crezi că a reuşit să o interpreteze atât de bine pe fata îmbrăcată cu haine de vagabond din filmul lui David Fincher.

Foto: Yahoo.com / Photo by Kevin Mazur

UPDATE 01:48 Viola Davis, protagonista din “The Help”, le zâmbeşte fotografilor. Ea este cea care ar putea lua premiul pentru interpretare feminină, în defavoarea lui Meryl Streep.

Foto: Yahoo/Steve Granitz/WireImage

UPDATE 01:40 Nominalizat la Oscar pentru rol principal în The Descendants, George Clooney îşi face apariţia pe covorul roşu nu singur, ci însoţit de prietena sa, Stacy Keibler, îmbrăcată cu o rochie aurie.

Foto: Yahoo.com / Photo By Steve Granitz

UPDATE 01:33 Doar 26 de minute au mai rămas până la cea de-a 84-a Gală a Premiilor Academiei. Pe covorul roşu s-au lăsat fotografiate Milla Jovovich şi Jane Seymour.

Foto: Yahoo.com / Kevin Mazur

UPDATE 01:20 Michel Hazanavicius, regizorul filmului “The Artist”, favoritul din acest an, şi-a făcut apariţia, alături de Berenice Bojo.

Foto: Yahoo.com / Photo By Michael Buckner

Robert Gould, cel care s-a ocupat de decorurile filmului, e şi el acolo. El a spus că nici n-a ştiut că cineva se va uita la un film alb-negru, franţuzesc şi în mare parte mut, dar faptul că a fost un succes demonstrează că orice este posibil, scrie New York Times

UPDATE 01:00 La Gală au ajuns deja auditorii de la PriceWaterhouseCoopers, cei care numără voturile membrilor Academiei, cu servietele lor pline cu plicuri cu numele laureaţilor, scrie New York Times. Soarta câştigătorilor Oscar este acum, la propriu, în mâinile lor.

SURSA: GANDUL.INFO

UPDATE 00:45 Vedetele au început să sosească deja la Gala Oscar. Au fost pe covorul roşu pe actriţa Sarah Hyland, designerul de costume Mark Bridges sau actorul Mario Lopez pe care l-aţi văzut pe vremuri în “Salvaţi de clopoţel”. Este de-abia încălzirea.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page