ImportantSanatate

O unitate mobilă ATI, vitală pentru pacienții COVID, a ajuns la Spitalul Judeţean Botoşani

O unitate mobilă de terapie intensivă a ajuns la Spitalul Judeţean din Botoşani. Şi era aşteptată ca pe ace. Aici, toate cele 15 paturi de terapie intensivă pentru bolnavii cu noul coronavirus sunt ocupate. Spitalul pe roţi va putea deveni funcţional, însă, abia peste câteva zile, notează observatornews.ro.

Vitală pentru pacienţii din Botoşani, unitatea mobilă de terapie intensivă a ajuns, noaptea trecută, în curtea spitalului judeţean. Toate cele 15 paturi din interiorul unităţii medicale sunt deja ocupate, astfel că unitatea pe roţi este o gură de aer, la propriu, pentru pacienţii aflaţi în stare gravă.

Radu Malancea, manager spital: “Avem la ora actuală numai 15 paturi pentru a îngriji pacienţii cu această afecţiune, altă unitate în judeţ nu există şi automat acesta este motivul pentru care am rugat să ni se aducă această unitate mobilă. Sperăm să facem faţă în continuare”.

În Botoşani, cazurile de infectare cu noul virus sunt în creştere, iar situaţia este din ce în ce mai gravă.

Monica Adăscăliţei, director DSP Botoşani: “La municipiu avem o incidenţă de 5,51, iar la nivelul judeţului de 2,52. Având în vedere în utima perioadă că formele sunt medii spre grave, foarte mulţi pacienţi cu forme medii s-au agravat în perioada internării pe secţiile de COVID”.

Un medic specialist de la Spitalul Gerota din Bucureşti urmează sa ajungă la Botoșani pentru a lucra în această unitate, la fel şi doi rezidenți. Până va putea fi folosită, însă, vor mai trece câteva zile.

Dan Nechifor, prefect: “Mâine va fi instalată, durează în jur de 5-6 ore până se finalizează instalarea. Partea de canalizare durează maxim 24 de ore, energia electrică există cablu, singura problemă este tancul pentru oxigen”.

Unitatea de terapie intensivă care a ajuns în Botoşani a fost cumpărată de Fundaţia SMURD şi Fundaţia Mereu Aproape. O perioadă a stat la Timişoara, iar mai apoi a fost dusă la Cluj pentru a fi reconfigurată pentru anotimpul rece.

observatornews.ro

Related Articles

One Comment

  1. Oare de ce ultimul lucru la care se gandesc autoritatile si managementul spitalelor este oxigenul medicinal? Acesta este primul medicament de care are nevoie pacientul in terapie intensiva. Este vorba de incompetenta sau doar de interese in a achizitiona pe bani multi echipamente care nu pot ajuta pacientii pentru ca nu functioneaza fara oxigen si personal medical? Un rezervor de oxigen nu se instaleaza de pe azi pe maine. Cand comanzi ventilatoarele comanzi si oxigenul, daca pui pacientii pe primul loc.
    Un spital nu poate functiona fara oxigen si intotdeauna problema este descoperita inainte de fastuoasa inaugurare a spitalului care nu poate salva vieti ci doar umple buzunare, furand vietile noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page