IncendiuLocal

O mamă și trei copii au rămas fără acoperiș deasupra capului, după ce casa unde locuiau cu chirie a fost distrusă în urma unui incendiu – FOTO

O mamă și trei copii au rămas fără acoperiș deasupra capului, după ce casa unde locuiau cu chirie a fost distrusă în urma unui incendiu.

S-a întâmplat în această dimineață, în localitatea Știubieni. Femeia a făcut focul în sobă și a plecat de acasă împreună cu cei trei copii. În urma lor, acoperișul s-a aprins, cel mai probabil, de la coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. Incendiul a fost observat de vecinii când toată casa era cuprinsă de flăcări.

Ajunși la fața locului cu două autospeciale cu de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pompierii din cadrul Stației Săveni, au intervenit, mai bine de două ore, pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor.

Astfel de evenimente pot fi evitate, dacă :

– verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

– curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

– tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).

– îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.

– păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button