NATIONAL

Noua lege RCA schimbă total regulile pentru șoferi

După noile reglementări, șoferii care se aleg cu permisul suspendat își pot suspenda și polița de asigurare pe aceeași perioadă, doar dacă pot menține autoturismul în afara domeniului public.

Totodată, mașina ar putea fi verificată chiar și atunci când mașina este parcată sau în mișcare fără ca șoferul să fie oprit pentru un control clasic de rutină.

Condiții pentru suspendarea asigurării

Asiguratul trebuie să facă la asigurător o cerere, căruia să îi prezinte și dovada, în urma căreia perioada asigurării se va prelungi prin act adiționat. Cu toate acestea, proprietarul mașinii va fi obligat să țină mașina în afara părții carosabile.

Procedura de suspendare nu ar trebui să dureze mai mult de cinci zile.

Mașina poate fi verificată și când este parcată

O altă modificare importantă este legată de faptul că valabilitatea RCA-ului ar putea fi verificată chiar și atunci când autoturismul este staționat sau chiar dacă șoferul nu este oprit de polițiști în trafic.

 

BBAR poate oferi istoricul de avarii al autovehiculului

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România sau asigurătorul RCA vor putea elibera un istoric al autoturismelor legat de avariile suferite. Desigur, în acest caz vorbim de situațiile în care păgubitul își repară mașina pe baza asigurării. Toate aceste modificări ar putea să intre în vigoare din ianuarie 2024.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page