Important

NATIONAL | Ungureanu a cerut o campanie de informare la nivelul populaţiei privind semnificaţia codurilor meteo

Premierul Ungureanu a solicitat ministrului Administraţiei şi Internelor să se asigure că autorităţile locale vor începe la nivelul populaţiei o campanie de informare privind semnificaţia codurilor de alertă meteorologică, astfel încât locuitorii din zonele afectate să ştie cum trebuie să acţioneze.

“Premierul a dispus ca autorităţile locale să înceapă o campanie de informare la nivelul populaţiei, astfel încât să se înteleagă ce înseamnă codurile de alertă meteorologică. Premierul consideră că este foarte important ca oamenii să ştie şi să înţeleagă semnificaţia acestora, pentru a nu ajunge în situaţii dificile.

De exemplu, dacă o persoană cunoaşte ce înseamnă codul portocaliu de ninsori abundente şi viscol, cu siguranţă nu va pleca la drum cu trenul şi îşi va cumpara mai multă apă şi mâncare, gândindu-se că poate vrea să evite să iasă din casă în perioada cu avertizare meteo. Înţelegerea acestor lucruri ar elimina panica şi i-ar face pe oameni să conştientizeze mai bine implicaţiile acţiunilor lor”, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page