Localsocial

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a demisionat din funcție

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a demisionat din funcție în această dimineață, în scandalul căminelor groazei, spun surse Antena 3 CNN.

Marius Budăi și-a înaintat demisia în fața premierului Marcel Ciolacu în această dimineață, după ce a avut o discuție cu acesta.

Potrivit unor surse oficiale, Marius Budăi își pregătise deja această ieșire din guvern, încă de zilele trecute, de când a început scandalul căminelor groazei.

Ministrul Muncii ar fi purtat mai multe discuții, zilele trecute, cu premierul, însă decizia a fost luată abia în această dimineață.

Anunțul oficial urmează să fie făcut în cadrul ședinței de guvern care va începe la ora 11:00.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, chiar Marcel Ciolacu ar fi fost cel care i-a cerut demisia ministrului Muncii, în timp ce Marius Budăi strângea dovezi prin care urma să demonstreze că instituția pe care o conduce a făcut tot ce s-a putut pentru ca acele deficiențe să fie remediate.

În ultimele zile au fost făcute presiuni la adresa Ministrului Muncii, Marius Budăi, dar și a premierului Marcel Ciolacu, din partea multor lideri PSD, aceștia fiind de părere că trebuie să existe un vinovat moral pentru ce s-a întâmplat cu azilele de bătrâni din Ilfov.

”Eu cred că nu contează demisia mea”

Zilele trecute, Marius Budăi spune că nu este de părere că demisia lui ar conta foarte mult în acest scandal.

”Eu cred că nu contează demisia mea. Contează foarte mult ce facem de aici înainte. Cred că societatea civilă trebuie să facă ce trebuie să facă societatea civilă, iar politică să facă altcineva”, spunea Budăi.

Marți, un nou dosar penal a fost deschis în privința azilelor din Ilfov, după ce luni seară polițiștii au găsit 11 persane adăpostite într-o clădire în construcție din Tunari. Oamenii care erau internați la un cămin au fost transportați acolo pentru a evita eventualele controale. Polițiștii din Ilfov s-au autosesizat și au început cercetarea pentru loviri sau alte violente și lipsire de libertate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page