ImportantMeteo

METEO | Vremea în următoarele săptămâni. Când vine cu adevărat vara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, prognoza valabilă pentru următoarele patru săptămâni. Ultima săptămână din luna mai și prima din iunie sunt caracterizate de temperaturi mai scăzute decât media perioadei, iar vara adevărată vine din 8 iunie, potrivit Mediafax.

În perioada 25 mai – 1 iunie, temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, spun meteorologii.

Prima săptămână din iunie, perioada 1-8 iunie, este caracterizată de temperaturi medii ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. În privința precipitațiilor estimate pentru această săptămână, acestea vor fi deficitare în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În perioada 8 – 15 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Ploile vor fi excedentare, mai ales în regiunile nordice, centrale și sudice. Meteorologii prognozează că în extremitatea de vest și local în regiunile estice, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Perioada 15-22 iunie este caracterizată de valori termice în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

stiripesurse.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!