EducatieLocal

Mesajul șefului IȘJ Botoșani de Ziua Mondială a Educației

Mesajul Inspectorului Școlar General al IȘJ Botoșani, Bogdan Gheorghe SURUCIUC, de Ziua Mondială a Educației:

„Înainte de toate aș vrea să urez un călduros „La mulți ani” tuturor elevilor, părinților, cadrelor didactice, personalului auxiliar din unitățile de învățământ din județul Botoșani și colaboratorilor Inspectoratului Școlar Județean.

Pentru că astăzi este o zi de mare importanță pentru sistemul educațional eu aș vrea să vă vorbesc despre rolul educației în societate.

Rădăcinile educației sunt sădite de părinți, în primii 7 ani de viață, perioadă extrem de importantă în dezvoltarea copilului.

Continuă în sistemul educațional unde copilul este ajutat să crească de personalul educațional și să se dezvolte armonios pentru a aduce un plus de valoare societății. Educația în anii de școală este pilonul pe care se construiește copilul care va deveni mai apoi adultul responsabil care va excela în profesia aleasă.

Însă eu aș continua.

Pentru că educația nu ar trebui să se oprească odată absolvite studiile universitare. Cred foarte mult în dezvoltarea pe tot parcursul vieții indiferent de vârstă și indiferent de domeniul în care activăm. În fiecare zi putem învăța câte ceva nou pentru a ne autodepăși condiția dar și pentru a nu lăsa să intervină ignoranța.

Închei cu un citat al unui mare psiholog american, John Dewey, care mi se pare sugestiv în această zi de mare însemnătate: ”Educația nu este pregătirea pentru viață, educația este viața însăși”.

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page