Important

LOVITURĂ DE TEATRU: Prinţul Paul, recunoscut legal membru al familiei regale!

Prinţul Paul a devenit oficial membru şi moştenitor al familiei regale. Decizia de astăzi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au dat marţi decizia în procesul în care Prinţul Paul cere instanţelor din România recunoaşterea unei decizii a Tribunalului din Lisabona, din 1965, care stabilea că tatăl său, Carol Mircea, era fiul legitim al Regelui Carol al II-lea.

Instanţa supremă a admis solicitările prinţului Paul, astfel încât acesta a fost recunoscut oficial drept membru al familiei regale.

Cine este noul membru al Casei Regale a României

Procesul intentat de prinţul Paul durează de foarte mulţi ani. Acesta a susţinut că el este moștenitorul coroanei regale şi câteva instanţe din străinătate i-au dat dreptate. Este cazul deciziei de la Lisabona. Şi în ţară, prinţul a primit recunoaştere din partea a două instanţe.

Instanţa supremă a încheiat, pe 31 ianuarie, dezbaterile în procesul în care Prinţul Paul a solicitat instanţelor din România recunoaşterea unei decizii a Tribunalului din Lisabona, din februarie 1965, care a stabilit că tatăl său, Carol Mircea Grigore, este fiul legitim al Regelui Carol al II-lea. Procesul se desfăşoară de aproximativ 21 de ani în instanţe din România, fiind pentru a treia oară pe rolul ÎCCJ.

Avocaţii Casei Regale au atacat la ÎCCJ deciziile anterioare ale Tribunalului Teleorman şi Curţii de Apel Bucureşti, care au recunoscut decizia instanţei portugheze, susţinând că aceasta nu poate fi recunoscută în România, deoarece intră în contradicţie cu decizii anterioare ale instanţelor româneşti. Pe de altă parte, în faţa ÎCCJ, avocatul Prinţului Paul a cerut respingerea recursului, solicitând ca decizia de recunoaştere să rămâne irevocabilă.

sursa: Realitatea.net

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page