Important

LOCAL | Școala Gimnazială Nr 1 Vlădeni, partener al Proiectului Erasmus + ,, Sing and dance your roots” – FOTO

În perioada 18-22 noiembrie 2019 s-a desfășurat la Școala SU. OTEC PAISII din Vratsa, Bulgaria prima reuniune transnațională a Proiectului Erasmus + ,, Sing and dance your roots”, proiect finanțat de Comisia Europeană și care se desfășoară în perioada 1 septembrie 2019-31 august 2021.  La reuniune au participat reprezentanți ai școlilor din cele 5 țări implicate în acest proiect, respectiv Bulgaria, Grecia, Italia, Franța și România. Partenerul român al proiectului este Școala Gimnazială Nr 1 din Vlădeni, județul Botoșani. Din cadrul acestei instituții au participat profesorii Podariu Onica Daniela și Axinte Adrian. Scopul principal al reuniunii a fost managementul eficient al proiectului în ceea ce privește planificarea activităților de învățare pentru perioada primului an de proiect, evaluarea, monitorizarea, distribuirea echitabilă a sarcinilor, planificarea mobilităților ș. a.

De asemenea, reuniunea a fost un real prilej de cunoaștere mai amănunțită a partenerilor și de formare a unei echipe solide, capabile să conducă echipele din fiecare școală parteneră, astfel încât obiectivele proiectului să fie îndeplinite.

,, Suntem 5 școli partenere – provenim din medii variate, avem efective diferite,suntem  ancorați în culturi naționale diverse, însă ne unesc aceleași idealuri – dorința de a pătrunde mai adânc, până spre rădăcini, la folclorul național, precum și  disponibilitatea de a împărtăși experiențele noastre partenerilor și de a face un real schimb de bune practici, de a învăța unii de la alții, conștienți fiind că granițele țării sunt doar niște linii imaginare, nu niște bariere”, a declarat Prof. Podariu Onica Daniela, responsabilul proiectului la Școala Gimnazială Nr 1 Vlădeni.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page